İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Basın-Sen: "Gerçek bayramlar için örgütlü mücadele"

Basın-Sen: "Gerçek bayramlar için örgütlü mücadele"

Basın-Sen yazılı bir açıklama yaparak, 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı'nı kutladı.

Yayın Tarihi: 30/04/16 16:23
okuma süresi: 4 dak.
Basın-Sen: "Gerçek bayramlar için örgütlü mücadele"
A- A A+

"Bundan 130 yıl önce başta 8 saatlik çalışma süresi için başlatılan mücadele ile bütünleşerek, bütün dünyadaki işçilerin ve emekçilerin Uluslararası Birlik ve Mücadele Gününe dönüşen 1 Mayıs'ı, 130 yıl önceki taleplerin hala güncelliğini koruduğu koşullarda karşılıyoruz.

Bugün çoğu iş kolunda olduğu gibi basın alanında da 8 saatlik iş gününü aşan ve bunun karşılığında ek mesailerin ödenmediği, Basın İş Yasasının uygulanmadığı, sosyal güvenlik yatırımlarının ya hiç ya eksik yatırıldığı, toplu iş sözleşmesi imzalanmasının işverenler tarafından kabul edilmekten kaçınıldığı, bazı alanlarda ciddi derecede mobbing uygulandığı çalışma koşulları ile yüz yüzeyiz.

Tüm bu sorunlar karşısında işçilerin ve emekçilerin sınıfsal örgütü olan, ekonomik hak ve kazanımlarını korumak, geliştirmekle görevli olan sendikal örgütlenmelerin saf dışı edilmeye çalışıldığı bir durumla karşı karşıyayız.

Ülkemizin kuzeyinde basın iş kolunda çalışan işçi ve emekçilerin sendikal örgütlenmesi olan sendikamız BASIN-SEN işte bu bilinçle bir yandan kendi içerisinde yaşamakta olduğu sorunları aşmak için çalışmalarını artırmaya, bununla birlikte de ülkemiz emek mücadelesindeki ağırlığını artırmaya çalışmaktadır. Sendikalar çalışanların sendikaya üye olması, sorumluluk alarak sahip çıkması ve güçlerini birleştirerek çalışma yaşamındaki sorunlarını çözmek için birlikte mücadele ettikleri araçlardır.

BASIN-SEN 2016 1 Mayısı'nı bu bilinçle karşılamakta ve örgütsel sorunlarını aşarak üyeleri ile sıkı bir ilişki içerisinde olan bir yapıya kavuşmak için 1 Mayıs öncesi yeni bir çalışma başlatmış durumdadır. 29 Nisan günü Kıbrıs Postası gazetesinden başlayarak önümüzdeki günlerde örgütlü olduğu tüm iş yerlerini kapsayacak olan iş yeri ziyaretlerine başlamıştır. Sendikamız bundan sonra her ay düzenli olarak iş yeri ziyaretlerini gerçekleştirecek ve sendikal örgütlülüğünü artırarak, başta Basın İş Yasası'nın tüm işyerlerinde uygulanması için üzerine düşen sorumlulukları üyelerimizin de desteği ile en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaktır.

Biliyoruz ki bunu başardığımız oranda gelecek yıllardaki 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik ve Mücadele Günü'nü layıkıyla karşılayabileceğiz. Bu bilinçle tüm dünyadaki işçi ve emekçilerin sömürüsüz eşit bir dünya için yürüttükleri mücadeleyi ve bu mücadelenin günü olan 1 Mayıs'ı selamlıyoruz. Ülkemizde çalışma ve iş yasalarına aykırı çalıştırılan tüm işçi ve emekçileri sendikalarına daha fazla sahip çıkmaya ve hak ettiğimiz daha güzel bir yaşam için ortak mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.
Sendikamız gücümüzdür, sendikamızda örgütlü gücümüzü birleştirelim!

Sömürünün yer yüzünden silindiği ve 1 Mayıs'ların bayram olarak kutlanacağı günlere ulamak umudu ve inancıyla…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.