İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kamu-Sen'in 1 Mayıs mesajı

Kamu-Sen'in 1 Mayıs mesajı

Kamu-Sen yazılı bir açıklama yaparak 1 Mayıs işci bayramını kutladığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 30/04/16 20:27
okuma süresi: 2 dak.
Kamu-Sen'in 1 Mayıs mesajı
A- A A+

Kamu-Sen'in Mehmet Özkardaş imzası ile yapılan açıklaması şöyle:

"Emek en yüce değerdir" sözü sadece söylem olarak kaldı ülkemizde.

Özel sektör çalışanlarının neredeyse tamamı sendikasızdır. Sendikalı olanlar,Patronları tarafından işten atılıyor ancak,devlet onları korumak bir yana sermayeden yana tavır takılıyor.

Sendikallı olmadıkları için iş güvencesinden ve sosyal haklardan yoksun özel sektör emekçileri günde 10-12 saat, Cumartesileriyle birlikte haftada 60-70 saat,çalıştırıyorlar.

Çok basit ve ucuz maliyetlerle alınabilecek iş güvenliği önlemleri alınmadığı ve yeterli caydırıcı cezalar olmadığı için, bir çok emekçi "İş Kazası " dedikleri cinayetlere kurban gitmeye devam etmektedir.

Yoksulluk sınırlarının altındaki ücretlerle çalıştırılan çoğu emekçinin sosyal güvenlik yatırımlarımda eksik veya zamanında yatırılmamaktadır.

Kamu Çalışanlarıda son sekiz yıldır artış almamışlar ve Göç Yasası ile özel sektör çalışanlarının seviyesine indirilerek, bir çok hakları budanmıştır.

Küresel sermaye,doymak bilmeyen hırs ve acımasızlığı ile daha çok kazanmak için emekçiyi ve emeğini alabildiğine sömürmek için sendikaları etkisizleştirmek için yandaş hükümetler ile koalisyon içindedirler.

"1 Mayıs İşçi Bayramı " işte bu koşularda kutlanıyor ülkemde.

Bizim özlediğimiz 1 Mayıslar ise, tüm emekçilerin, Sendikalı olduğu, emeğinin sömürülmediği, iş güvenliğinin tam olduğu insanca yaşam koşularının gerçekleştiği, özel sektör çalışanlarıyla, kamu çalışanlarının bir birine düşman edilmediği bir düzen yaratılmasıdır.

Bu düşünceler ülkemizdeki ve dünyadaki tüm emekçilerin 1 Mayıs işçi Bayramı kutlar, Sömürüsüz, Savaşsız, herkesin mutlu olduğu barış içinde bir dünya dilerim."

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.