İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

BES: "LTB Başkanı Harmancı sendikayı itibarsızlaştırmaya çalışıyor…"

BES: "LTB Başkanı Harmancı sendikayı itibarsızlaştırmaya çalışıyor…"

Belediye Emekçileri Sendikası yaptığı açıklama ile bugün iş bırakma eylemi yaptığını açıkladı. BES Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada "LTB Başkanı Sn Mehmet Harmancı ile Sendikamızın yaptığı son görüşmede Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklanan 1 Mayıs Ödeneği ve diğer kazanılan tüm hakların görev süresi boyunca ödenmeyeceği söylenmiştir, tek taraflı Toplu İş Sözleşmesine aykırı olarak alınan bu kararın demokratik bir tutum olup olmadığını halkımızın takdirine bırakıyoruz" denildi.

Yayın Tarihi: 02/05/16 07:42
okuma süresi: 4 dak.
BES: "LTB Başkanı Harmancı sendikayı itibarsızlaştırmaya çalışıyor…"
A- A A+
Belediye Emekçileri Sendikası yaptığı açıklama ile bugün iş bırakma eylemi yaptığını açıkladı. BES Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada "LTB Başkanı Sn Mehmet Harmancı ile Sendikamızın yaptığı son görüşmede Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklanan 1 Mayıs Ödeneği ve diğer kazanılan tüm hakların görev süresi boyunca ödenmeyeceği söylenmiştir, tek taraflı Toplu İş Sözleşmesine aykırı olarak alınan bu kararın demokratik bir tutum olup olmadığını halkımızın takdirine bırakıyoruz. Yalnız şu bilinmelidir ki, sendika olarak tarafımıza bildirilen bu kararı tanımıyoruz ve bu yönde adım atılması halinde yasal hakkımız olan grev de dahil her türlü eyleme gidileceğini bildiririz. Bu nedenle Pazartesi Lefkoşa Türk Belediyesi'nde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz"

Sendikanın açıklaması şöyle:

"Değerli Halkımız, son dönemlerde ülkemizin mücadele değerleri olan sendikalarımıza karşı sistematik olarak itibarsızlaştırma hareketlerini dikkatle takip ediyoruz .

Son olarak kendine "mücadele" alanı olarak "sosyal medya"yı seçen Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'nın sendikamıza yönelik itibarsızlaştırma çabaları bunun son örneğidir. Sn. Başkanın " sosyal medya" üzerinden topluma karşı sergilediği "mağdur" ve "uzlaşıcı" tavrını kendisi ile müzakere ettiğimizi sandığımız masada da görmek isterdik. Ancak ne yazık ki Sn. Başkan " ben yaparım olur" tavrı ile sendikamızı önlem almaya iterken, sosyal medya üzerinden ise tam aksi bir tavır sergileyerek toplumumuza "mağdur" rolünü oynamaktadır.

Çalışanlar adına altına imza koyduğumuz Toplu İş Sözleşmesi bizim namusumuzdur. Ve bu sözleşmenin uygulanmasını sağlamak sendikamızın en temel görevleri arasında yer almaktadır. Ancak ne yazık ki karşımızda taraflar olarak imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinin arkasında durmayan, Toplu İş Sözleşmesine aykırı bir şekilde kararlar alan ve Toplu İş Sözleşmesinden dolayı çalışanların elde ettikleri hakları uygulamayacağını net olarak tarafımıza sözlü olarak bildiren bir başkanla karşı karşıyayız.

Sn.Mehmet Harmancı şunu bilmelidir ki, Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları ve sendikası bugünlere boyun eğerek ve "diktatörce" tavırlar karşısında sinerek gelmemiştir. Bu sendika ülkemizin göz bebeği olan Lefkoşa Türk Belediyesi'ni en karanlık olduğu dönemlerde terk etmeyip bugünkü aydınlık günlerine kavuşmasını sağlamıştır.

Eğer bugün Lefkoşa Türk Belediyesi koltuğunda "malum" zihniyet değil de, yeni bir "siyasi" kişi oturuyorsa, bugün Lefkoşa Türk Belediyesi mafya tarafından yönetilmiyorsa, bu sendikamızın çalışanları ile birlikte "sosyal medya" üzerinden değil, sokakta verdiği kavganın sayesindedir.

Değerli Halkımız, LTB Başkanı Sn Mehmet Harmancı ile Sendikamızın yaptığı son görüşmede Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklanan 1 Mayıs Ödeneği ve diğer kazanılan tüm hakların görev süresi boyunca ödenmeyeceği söylenmiştir.

Tek taraflı Toplu İş Sözleşmesine aykırı olarak alınan bu kararın demokratik bir tutum olup olmadığını halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Yalnız şu bilinmelidir ki, sendika olarak tarafımıza bildirilen bu kararı tanımıyoruz ve bu yönde adım atılması halinde yasal hakkımız olan grev de dahil her türlü eyleme gidileceğini bildiririz. Bu nedenle Pazartesi Lefkoşa Türk Belediyesi'nde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz.

Lefkoşa ve Lefkoşa halkına sorumluluk bilinci içerisinde olan biz emekçiler, dün olduğu gibi bugün de bu bilinç içerisinde bölgemize hizmet edeceğimizi ve haklarımıza halel gelmediği sürece görevimizin başında olacağımızı tüm Lefkoşa halkına önemle duyururuz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.