İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TDP ile Bağımsızlık Yolu, sendikasız çalıştırmanın yasaklanmasını talep etti

TDP ile Bağımsızlık Yolu, sendikasız çalıştırmanın yasaklanmasını talep etti

Toplumcu Demokrasi Partisi ve Bağımsızlık Yolu, Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yaparak özel sektörde sendikalaşma yolunun açılması ve sendikasız çalıştırmanın yasaklanmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 02/05/16 12:00
okuma süresi: 2 dak.
TDP ile Bağımsızlık Yolu, sendikasız çalıştırmanın yasaklanmasını talep etti
A- A A+
"Ne Göç Olsun, Ne De Geç, Sendika Gelecek" pankartının açıldığı eylemde, Cumhuriyet Meclisi'nin bugünkü gündemine gelmesi beklenen İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın sosyal güvencesiz işçi çalıştırılmasının önüne geçilmesi, kayıt dışılık ve haksız rekabetin önlenmesi adına bir milat olacağı ifade edildi.

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci'nin kısa sunuş konuşmasının ardından Bağımsızlık Yolu temsilcisi Mustafa Keleşzade, hazırlanan ortak basın bildirisini okudu. Eylem sırasında TDP Milletvekili Zeki Çeler de hazır bulundu.

ORTAK AÇIKLAMA

Açıklamada, özel sektörde emekçilerin yaşadığı sıkıntıların ve yıllar içerisinde kamu ile özel sektör arasında yaratılan uçurumun giderilmesinin elzem olduğuna vurgu yapıldı.

Kayıt dışılık, haksız rekabet, sömürü ve işsizlikten kurtulmanın ancak sendikasız çalışmanın yasaklanmasıyla mümkün olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, TDP ve Bağımsızlık Yolu'nun uzun bir süre önce konuyu gündemine alarak, 10 kişi ve üzeri çalışanın olduğu yerlerde sendikasız çalıştırmanın yasaklanmasını öngören yasa önerisi hazırladığı kaydedildi.

"ÖNERİ İMZAYA AÇILDI"

Yasa önerisinin 4 Nisan'da basın toplantısıyla kamuoyu ve örgütlerin bilgisine getirildiği, görüş ve önerilerin alınmasının ardından geçen hafta Meclis'te milletvekillerinin imzasına açıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, kendini emekten yana gören her örgüt ve bireyin bu çabayı ortaya koyması gerektiği ifade edildi.

Yasa önerisinin, bir anlamda "Solun Turnusol Kağıdı" olacağı kaydedildi.

Haber: Raif Uzkan - Fotoğraf: Süleyman Önal / TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.