İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İş (Değişiklik) Yasa Önerisi'ne ilişkin tezkere oy çokluğu ile reddedildi

İş (Değişiklik) Yasa Önerisi'ne ilişkin tezkere oy çokluğu ile reddedildi

Meclis Genel Kurulu'nda İş (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin ivedilikle görüşülmesi istemine ilişkin tezkere okundu. Tezkere sahibi TDP Milletvekili Zeki Çeler konu hakkında söz alarak, özel sektör çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, çalışanların sıkıntılarının giderilmesi ve sendikalaşmasının önünün açılabilmesi için değişiklik yasasının geçmesini temenni etti.

Yayın Tarihi: 02/05/16 12:30
okuma süresi: 3 dak.
İş (Değişiklik) Yasa Önerisi'ne ilişkin tezkere oy çokluğu ile reddedildi
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda İş (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin ivedilikle görüşülmesi istemine ilişkin tezkere okundu.

Tezkere sahibi TDP Milletvekili Zeki Çeler konu hakkında söz alarak, özel sektör çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, çalışanların sıkıntılarının giderilmesi ve sendikalaşmasının önünün açılabilmesi için değişiklik yasasının geçmesini temenni etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş konu hakkında söz alarak, bu ülkede özel sektörde sendikalaşmanın yıllar önce var olduğuna dikkat çekti. Denktaş, hükümetlerin kamuda sendikaların istediğini vermeye başlamasının ardından, sendikaların özel sektörden de talepleri olduğunu, devletin bonkörlüğünü özel sektörün karşılayamamaya başladığını, ardından özel sektörde sendikalaşmanın gerilemeye başlayarak, yok olduğunu söyledi.

Hükümet olarak, öneride yer alan noktaya henüz ulaşılmadı görüşünde olduklarını ifade eden Denktaş, bunun için çeşitli yönlerden hazırlıklar yapılmasının ön şart olarak uygulanması gerektiği dile getirdi. Denktaş, bu yüzden hükümet olarak öneriye ret oyu vereceklerini belirtti.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, bu konuda çok ciddi yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda yaşanan iş kazalarına da dikkat çeken Saner, bu iş kazalarının sadece son dönemlerde yaşanıyor gibi lanse edilesinin yanlış olduğunu söyledi. Bakan Saner, iş yaşamını düzenlemek için, genel düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

ERHÜRMAN

Konu hakkında söz alan CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman da, insan hakları arsında yer alan bir hakkın belli ön şartlara bağlı olarak değişmesini söylemenin ve bunu dinlemenin korkutucu olduğunu söyledi.

Sendikalarla ilgili eleştiriler getirilebileceğini, ancak bu eleştirilerin hiç birinin insan haklarının önüne geçemeyeceğini ifade eden Erhürman, özelde sendikalaşma şartlarının henüz olgunlaşmadığının söylenmesini eleştirdi. Özel sektörde yasaklarla, mecburiyetlerle sendikalaşmaya karşı olduklarını ifade eden Erhürman, bu konunun görüşülmesi ve uygun formüllerle meclisin gündemine gelmesinin ivedi olduğunu kaydetti.

Yasa önerisinin esası itibarıyla sorunlu olduğunu savunan Erhürman, ancak hükümet yetkililerinin açıklamalarının ardından, konun mecliste ivedi olarak tartışılması gerektiğini söyledi. Erhürman, önerinin ivedilik teklifine olumlu oy vereceklerini ekledi.

Daha sonra tezkere oylamaya sunularak, oy çokluğuyla ret edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.