İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTOEÖS'dan uyarı grevi

KTOEÖS'dan uyarı grevi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler sendikası hazırlık ödeneklerinin ödenmemesi, "Sınıf Geçme Tüzüğünde" değişiklik yapılmaması ve dayatma paketler nedeniyle perşembe günü uyarı grevi yapacak.

Yayın Tarihi: 02/05/16 15:34
okuma süresi: 3 dak.
KTOEÖS'dan uyarı grevi
A- A A+
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler sendikası hazırlık ödeneklerinin ödenmemesi, "Sınıf Geçme Tüzüğünde" değişiklik yapılmaması ve dayatma paketler nedeniyle perşembe günü bir uyarı grevi yapacak.

KTOEÖS'dan yapılan açıklamada; "dayatma paketi, öğretmenlerin yasal haklarının ve iradesinin gasp edilmesini Protesto etmek için 5 Mayıs 2016, Perşembe günü 10:00 – 12:00 saatleri arasında (2 Saat) Tüm Okullarda UYARI GREVİ yapılacaktır" denildi.

Konu ile ilgili sendikadan yapılan açıklama ise şöyle:

Aylardır Hükümetlerle, Bakanlarla, Meclisle (Milletvekilleri ile) yapılan tüm temaslar ve de "YASA-TÜZÜK"lere rağmen yapılan uygulamalar neticesinde KTOEÖS olarak sabrın sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Karar:

  • Tüm Öğretmenlerin Yasal Hakkı olan ve her ders yılı başında ödenmesi gereken ders yılı Hazırlık Ödeneğinin hala ödenmemiş olması;

  • Okullarımızı kaosa sürükleyen Bakanlar Kurulu kararıyla öğretmenin iradesinin ipotek altına alınarak değiştirilen "Sınıf Geçme Sınav Tüzüğünde" okullarda ders yapılamaz durumu yaratması ve düzeltme ile ilgili henüz adım atılmamış olması;

  • Dayatma Paketler ülkemize hiçbir iyileştirme getirmemiştir. Her türlü dayatmaya karşıyız. Toplumun da kabul etmemesine rağmen, iyileştirme yerine birçok Hak Budamayı öngören; eğitimde öğrencinin, öğretmenin yanlış verilerle, karşılaştırmalarla haklarını kısmaya, budamaya çalışan bu PAKET ve ithal her paket sömürü düzenini devam ettirmek, emekçilerin daha da yoksullaştırılması, örgütsüzleştirilmesi anlamı taşımaktadır.

Kısacası,

DAYATMA PAKETİ, ÖĞRETMENLERİN YASAL HAKLARININ VE İRADESİNİN GASP EDİLMESİNİ Protesto etmek için 5 Mayıs 2016, Perşembe günü 10:00 – 12:00 saatleri arasında (2 Saat) Tüm Okullarda UYARI GREVİ yapılacaktır.

Hiçbir sonuç alınmaması, hükümet duyarsızlığının devam etmesi durumunda, sınavları yapmama, karne, diploma vermeme dahil her türlü eylem gündeme gelecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.