İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Saner: "Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışacağız"

Saner: "Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü " dolayısıyla mesaj yayınladı. Saner açıklamasında basın çalışanlarına daha demokratik bir çalışma ortamı yaratılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalara devam edileceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02/05/16 15:49
okuma süresi: 2 dak.
Saner: "Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışacağız"
A- A A+
"Bağımsız ve özgür basının desteklenmesi amacıyla 1993 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanan 3 Mayıs; demokratik bir toplum hayatı için özgür basının ne kadar önemli olduğunu hatırlamamıza vesile olan anlamlı bir gündür.

Günümüzde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü önemli güç olarak kabul edilen basın ve bu sektörde hizmet veren tüm çalışanlar, üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluklar bağlamında demokrasi kültürünün gelişimine ve denetimine çok önemli katkı sağlamaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen basınımız, farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en önemli araçtır. Hiçbir etki altında kalmayan özgür bir basın; insan haklarının önemli güvencelerinden olup, aynı zamanda demokratik ve çağdaş toplumların en önemli denetleyici kurumlarından biridir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma yaşamını düzenlerken basın sektöründe çalışanların sıkıntılarını çok yakından takip etmekte, basın çalışanlarına daha demokratik bir çalışma ortamı yaratılması ve çalışma koşullarının iyleştirilmesi için çalışmalarına gayretle devam etmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak; Basın İş Yasası'nın daha etkin olarak uygulanması ve basın çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması için, tüm paydaşlarımızla işbirliği yapmaya devam edeceğiz.

Tüm basın yayın kuruluşlarımıza ve basın mensuplarımıza, görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için takdir ve teşekkürlerimi sunuyor, bu düşüncelerle 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyorum.''

Hamza Ersan Saner

Bakan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.