İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Serdar Denktaş; "Zorunlu sendikalaşma olamaz"

Serdar Denktaş; "Zorunlu sendikalaşma olamaz"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, "Bugünkü kamu sendikacılığı mentalitesiyle özel sektör batar. Bir yasak var mı yok? Zorla sendikalaşma yapılır mı sorusunun cevabı hayırdır" dedi.

Yayın Tarihi: 03/05/16 10:23
okuma süresi: 4 dak.
Serdar Denktaş; "Zorunlu sendikalaşma olamaz"
A- A A+
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, "Bugünkü kamu sendikacılığı mentalitesiyle özel sektör batar. Bir yasak var mı yok? Zorla sendikalaşma yapılır mı sorusunun cevabı hayırdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs TV'de Serhat İncirli'nin sorularını yanıtladı. Denktaş özel sektörde sendikalaşmanın zorunlu kılınmasının mümkün olmadığına değinerek, "Özel sektör sendikalaşamaz diye bir kural yok. Zorunluluk getirme olacak gibi değil. Herkes siyasi partilere üye olmalı kabul edilir mi? Bu da aynısı" şeklinde konuştu.

"ZORUNLU SENDİKALAŞMA OLACAK GİBİ DEĞİL"

"Özel sektör sendikalaşamaz diye bir kural yok. Zorunluluk getirme olacak gibi değil. Herkes siyasi partilere üye olmalı kabul edilir mi? Bu da aynısı… Özel sektörde sendikalar vardı. Bankaların neredeyse tümü sendikalıydı. O dönem %8 enflasyon vardı. %9 artış verdi devlet. 1800 çalışanı vardı devletin. 17,800 lira asgari ücretti, 23 bin liraya çıkarttılar. Bir anda böyle bir artış verildiğinde özel sektör durun yahu dedi. Biz kendi kazandığımızla ödüyoruz çalışanımızı. Aynısını veremeyiz deyince sendikalar grev tehdidi yaptı, şirketler de kendi çalışmasını yaptı ve özel sektörde sendikalaşma bitti. Bugünkü kamu sendikacılığı mentalitesiyle özel sektör batar. Bir yasak var mı yok? Zorla sendikalaşma yapılır mı sorusunun cevabı hayırdır" şekilnde konuşan Denktaş, hükümete gelir gelmez 60 milyon TL borçlandıklarını ifade ederek, bu parayı sadece maaş ödemek için değil, uzun zamandır ödenmeyen süt parası, narenciye parası, taşımacılara ödenen rakamın da 60 milyonun içinde olduğunu kaydetti. Devletten 41 bin çıktığını da sözlerine ekleyen Denktaş, "narenciye'yi ödediğinizde, hepsini hesapladığımızda 70-80 bini bulur" ifadelerinde bulundu.

Denktaş, "Biz bu borçlanmayı yaparak, kişi başı için 10 kuruş faiz ödeyeceğim bu hesapla. İnsanları bankaya borç ödemekle karşı karşıya bıraksam faiz daha yüksek olacaktı. Devraldığımda enkaz edebiyatı yapmadım. Maliye öyle kolay bir yer değil" diyerek, Birikim Özgür ve Zeren Mungan'ın bütçe disiplini sağladığını ve gelirleri artırdığını ve bunların olması gereken şeyler olduğunu ifade ederek, "ama sadece oraya odaklandığında gidip duvara toslarsın. Eğer özel sektör gelişmezse, maliye olarak bizim gelirlerimiz azalır" dedi.

PROTOKOL KISA SÜRE İÇİNDE

Öte yandan Serdar Denktaş, bu hafta içinde Türkiye'ye bir ziyaret yapacaklarını kaydederek, "kısa bir süre içinde bu işi bitireceğiz. 48 saat içinde bu imzayı atacağız" ifadelerinde bulundu.

Ülkede en düzensiz iki sektörün eğitim ve sağlık olduğunu da söyleyen Denktaş, burs tüzüğünün yeniden elden geçirilmesi gerektiğini, şu anda her üniversiteye gidene burs verildiğini ve bazı branşlardan bursların azaltılması gerektiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.