İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş; "Tüm sorunlara rağmen çocukların eğitim haklarını ellerinden almayalım"

Denktaş; "Tüm sorunlara rağmen çocukların eğitim haklarını ellerinden almayalım"

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tahir Gökçebel başkanlığında KTOEÖS heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Yayın Tarihi: 03/05/16 16:10
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş; "Tüm sorunlara rağmen çocukların eğitim haklarını ellerinden almayalım"
A- A A+
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tahir Gökçebel başkanlığında KTOEÖS heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Bakanlıkta bugün öğle saatlerinde gerçekleşen görüşmede KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğretmenlerin yasal hakları, ders yılı başında ödenmesi gereken hazırlık ödeneklerinin hala ödenmemesi ve "Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü" konuları başta olmak üzere bir çok sıkıntılarının var olduğunu açıklayarak, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Denktaş'tan sorunların çözümü konusunda ivedilik göstermelerini istedi.

Gökçebel; "En büyük hassasiyet biz Öğretmenlerdedir. Bizim için de her Çocuk Özeldir. Ancak inanın tıkandık"

"En büyük hassasiyet biz öğretmenlerdedir. Bizim için de her çocuk özeldir. Ancak inanın tıkandık, öğretmenlerin ve eğitimin sorunları artık dayanılmaz noktaya vardı" diyen Gökçebel, zorlandıkları çok daha fazla konunun varlığından söz ederken, ivedilik istenen konuların daha fazla zaman kaybına uğramasına tahamüllerinin kalmadığını açıkladı.

Kendilerini siyaset yapmakla suçlayanların aslında yasal uzlaşı çerçevesinden uzak olduğunu savunan Gökçebel, grev konusunda en hassas sendikaların başında geldiklerini kaydederek; "dikkat edin yönetime geldiğimiz 5 yıllık dönemde grevlerimiz sayılıdır. Kaosa hiçbir dönem oynamadık. Bu dönem içerisinde iki genel grev yaptık, çünkü çocuklar hepimizin çocuğudur" diye konuştu.

Gökçebel; "CTP'li Maliye Bakanlarının ortaya koyduğu politikalar ülkeyi iflasa sürükledi"

Öğretmen açısından bakıldığında Maliye'deki en büyük sıkıntıların da neler olduğuna açıklık getiren Gökçebel, bu veya şu partiye karşı özellikle bir tavır ve önyargı içinde bulunmadıklarını ancak iki dönem CTP'li Maliye Bakanlarının ortaya koyduğu politikalarla ülkenin iflasa sürüklendiğini kaydetti.

Gökçebel; "CTP ve diğer partilerden hükümet döneminde hiçbir farklılık görmedik. Bilakis daha fazla sıkıntı yaşadığımız oldu. Mesela iki dönemdir Maliye Bakanlarının ortaya koyduğu politikalar ülkeyi iflasa sürükledi. Hesap makinesi ile eğitim bölünemez" dedi.

Denktaş; "Tüm sorunlara rağmen Çocukların Eğitim haklarını ellerinden almayalım"

KTOEÖS'nin sıkıntı ve taleplerini dinledikten sonra söz alan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise konuşmasının başında, tüm sorunlara rağmen çocukların eğitim haklarının ellerinden alınmamasını talep ederek, sendikaya grev konusuda hassasiyet göstermelerini rica etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.