İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akansoy'dan 'PKK suçlamasına' sert yanıt: "İnsanlara cüzzamlı muamelesi yapmayız"

Akansoy'dan 'PKK suçlamasına' sert yanıt: "İnsanlara cüzzamlı muamelesi yapmayız"

CTP Milletvekili ve İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı Asım Akansoy, Türkiye'de bir gazetenin kendisine, bakanlığı döneminde Kürt kökenli kişilerle görüştüğü gerekçesiyle PKK ile işbirliği yaptığı suçlamasında bulunmasına sert tepki gösterdi. Etnik kimlik, din, dil, ırk üzerinden siyaset yapılmaya başlandığında demokrasiden bahsetmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Akansoy, "Kimse bizden sırf politik çıkar gruplarının hatırı için insanlara "Cüzzamlı" muamelesi yapmamızı beklemesin" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 04/05/16 08:21
okuma süresi: 3 dak.
Akansoy'dan 'PKK suçlamasına' sert yanıt: "İnsanlara cüzzamlı muamelesi yapmayız"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis / Sosyal Medya

CTP Milletvekili ve İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı Asım Akansoy, bakanlığı döneminde Kürt kökenli kişilerle görüştüğü gerekçesiyle kendisine PKK ile işbirliği yaptığı suçlamasında bulunan bir Türkiye gazetesine çıkıştı.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakanlığı süresince birçok kişi ile görüşerek sorunlarını yasal mevzuat çerçevesinde çözmeye çalıştığını anlatan Akansoy, "PKK şüphesiz ki bir terör örgütüdür. Ancak bu gerçek, bizim Kürt vatandaşlara terörist gözüyle bakmamızı asla gerektirmez" dedi.

Akansoy'un paylaşımı şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin pek adı sanı duyulmamış gazetelerinden bir tanesinde, Bakanlık görevini icra ettiğim dönemde Kürt kökenli kişilerle ile görüşüp onların da sorunlarını çözmeye çalıştığım için PKK ile işbirliği yapmakla suçlandım.

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu bu gergin atmosferde, etnik kökene dayalı Cadı avı yapmak isteyenler ile Kıbrıs'ta politik sebeplerle kuyruk acısı olanlar ittifak yapmış ve şahsıma iftira atmaya çalışmışlar.

Açıkçası 12 Eylül sonrası dönemde Türkiye'de yaşamış ve benzer linç operasyonlarına o dönem de şahit olmuş biri olarak şunu söylemekte fayda görüyorum: Siyaset insan odaklı olmaktan çıkar, etnik kimlik, din, dil, ırk üzerinden yapılmaya başlarsa, o koşullarda artık demokrasiden, insan haklarından bahsetmek mümkün olmaz.

PKK şüphesiz ki bir terör örgütüdür. Ancak bu gerçek, bizim Kürt vatandaşlara terörist gözüyle bakmamızı asla gerektirmez. Kürtler de tıpkı Türk, Rum, Musevi, Maronit ve Lazlar gibi bizim gözümüzde bu ülkenin vatandaşıdır ve eşittir.

Kimse bizden sırf politik çıkar gruplarının hatırı için insanlara "Cüzzamlı" muamelesi yapmamızı beklemesin. Görevde bulunduğum süre zarfında bu güzel coğrafyada yaşayan pek çok kişi ile görüştüm. Sorunlarını yasal mevzuat çerçevesinde çözmeye çalıştım. Hiçbir insanın, emekçinin, iş adamının etnik kökenine bakmadım, bundan sonra da bakmayacağım…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.