İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTOEÖS: "Okullar ders yapılamaz hale getirildi"

KTOEÖS: "Okullar ders yapılamaz hale getirildi"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) örgütlü olduğu tüm okullarda 10.00 – 12.00 saatleri arasında uyarı grevi gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 05/05/16 13:14
okuma süresi: 4 dak.
KTOEÖS: "Okullar ders yapılamaz hale getirildi"
A- A A+
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) örgütlü olduğu tüm okullarda 10.00 – 12.00 saatleri arasında uyarı grevi gerçekleştirdi.

Grev devam ederken saat 10.30'da Lefkoşa Türk Lisesi (LTL) önünde açıklama yapıldı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel konuşma yaparken, Sendikanın yazılı açıklamasını Genel Sekreter Vedat Tek okudu.

Gökçebel yaptığı konuşmada, LTL'nin ciddi sorunlarla boğuştuğunu dile getirerek, basın açıklamasını bu nedenle LTL önünde yaptıklarını kaydetti.

"8 YILDA 10 EĞİTİM BAKANI"

8 yılda 10 eğitim bakanının görev yaptığını ifade eden Gökçebel, "Şu anda dairelerde kim görev yapıyor, kimler yetkili bilemiyoruz" dedi.

Okulların kapanmasına kısa süre kalmasına rağmen halen eksiklerin tamamlanmadığını kaydeden Gökçebel, bunun kabul edilebilir olmadığını anlattı.

"BİR KALEMDE 1500 ÖĞRENCİ BİR ÜST SINIFA GEÇİRİLDİ"

Sınıf geçme sisteminin değiştirilmesiyle bir kalemde 1500 öğrencinin bir üst sınıfa geçirildiğini dile getiren Gökçebel, "öğretmenler, öğrenciler ve veliler üzerinde oyunlar oynanmasına" karşı olduklarını belirtti.

Hazırlık ödeneği konusuna da değinen Gökçebel, "Mesele maddi değil, eğer yasa ödenir diyor ve ödenmiyorsa istifa edeceksiniz" diye konuştu.

"2016-2018 paketine" karşı olduklarını da sözlerine ekleyen Gökçebel, bunun çalışanların yasal haklarını gasp etmeye yönelik bir adım olduğunu iddia etti.

Gökçebel'in ardından KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek, basın açıklamasını okudu.

"OKULLAR DERS YAPILAMAZ HALE GETİRİLDİ"

"Bakanlar Kurulu kararı ile sınıf geçme sistemi üzerinde her yıl oynanması okulları ders yapılamaz duruma getirmiştir" denilen açıklamada, Eğitim Bakanlığı "bu ülkeye daha fazla zarar vermeden öğretmenlerin sesine kulak vermeye" çağırıldı.

"ALTERNATİF EĞİTİM SİSTEMLERİNE AÇIĞIZ"

KTOEÖS'ün alternatif eğitim sistemlerine açık olduğu ifade edilen açıklamada, "Seçmeci elemeci sınavlar kaldırılabilir, her öğrenci istediği programa girebilir. Her yıl sonunda bu tartışmalardan da kurtulabiliriz" denildi.

"HAZIRLIK ÖDENEĞİ HALEN ÖDENMEDİ"

Ders yılı hazırlık ödeneğinin halen ödenmediğine işaret edilen açıklamada, "2011 sonrası öğretmenlere ahlaka adalete yasaya uymayan şekilde ve savcılık görüşü olumlu olmasına rağmen ödeme yapılmamıştır. Öğretmenlerle dalga geçmek anlamına gelen bu anlayış yasal değildir ve kabul edilemezdir" ifadelerine yer verildi.

"PAKET EKONOMİK OLMAKTAN ÖTE SİYASİ AMAÇLIDIR"

KTOEÖS açıklaması şöyle devam etti:

"Ülkemize AK Parti eliyle dayatılan 2016-2018 paketi ekonomik olmaktan öte siyasi amaçlıdır... Son pakette açıkça sermaye lehine, haklar budanarak geniş kesimler köleleştirmek istenmektedir... Bu paketi dayatan AK Parti de uygulamaya sokacak olan işbirlikçi hükümet de Kıbrıs Türk toplumuna ihanet etmiş olacaktır."

EYLEM UYARISI

Açıklamanın sonunda dile getirilen sorunlara çözüm bulunmaz ve talepler yerine getirilmezse sınav yapmama, karne ve diploma vermeme dahil her türlü eylemin gündeme geleceği de kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.