İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Ertuğruloğlu: "Ombudsman bana saldırdı"

Ertuğruloğlu: "Ombudsman bana saldırdı"

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı konusunun ilk günden itibaren incelenmesi gerektiğini belirterek, Araştırma Komitesi kurulması talebini ileriye taşıyacağını söyledi. Konunun kişisel bir yapıda yürütüldüğünü belirten Ertuğruloğlu Ombudsman'ın kendisine saldırı başlattığını ve bu konuda kendisine yönelik eleştiriler ve suçlamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Yayın Tarihi: 05/05/16 16:57
okuma süresi: 5 dak.
Ertuğruloğlu: "Ombudsman bana saldırdı"
A- A A+
Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda Dilekçe ve Ombudsman Komitesi'nin; "Bakanlar Kurulu'nun 14 Ekim 2015 tarihinde ulaştırma ve haberleşme hizmetlerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde KKTC'den ve/veya Türkiye Cumhuriyeti'nden teknik ve hukuki konularda hizmet alımına ilişkin Ombudsman raporuna ilişkin raporun" görüşülmesi sırasında söz alarak konuştu.
Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı konusunda dikkatlerin hep başka tarafa çekilmek istenen bu konunun ilk olarak Ombudsman tarafından Türk Ajansı Kıbrıs'a yapılan açıklama ile gündeme geldiğini söyledi.

İşlerin hiçbir zaman gizli olarak yapılmadığını, kontrolörlük hizmetlerinde devlete mali külfet yaratmamak amacıyla dönemin Ulaştırma Bakanı olarak kendisine Bakanlar Kurulu tarafından yetki verildiğini kaydeden Ertuğruloğlu, kendisinin de aldığı bu yetkiyle çalışmalar yaptığını ifade etti.

Ertuğruloğlu, Ombudsman'ın, basın üzerinden bakana soru sorduğuna işaret ederek, bunun doğru olmadığını söyledi. Ombudsman makamına saygı duyduklarını ancak onun da yasasına saygı duyması gerektiğini vurgulayan Ertuğruloğlu, böyle bir Ombudsmanın takdir görmesine katılmadığını ifade etti.

"OMBUDSMAN SALDIRI BAŞLATTI"

Konunun kişisel bir yapıda yürütüldüğünü ve Ombudsman'ın kendisine saldırı başlattığına işaret ederek, bu konuda kendisine yönelik eleştiriler ve suçlamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ertuğruloğlu, bu konuda Araştırma Komitesi kurulması için kendisinin de talebi olduğunu söyledi ve yaşanan süreci anlattı.

Ek sözleşmenin özel şirketin ödemeyi yapmaması için hazırlandığını ancak bu yükümlülüğün kalkmadığını ifade eden Ertuğruloğlu, bunun ardından konunun gündeme taşındığını söyledi.

Göreve geldiğinde Ercan'daki ilerlemelerin sağlanması ve ülke ile halkın kazanması için çalıştığını ifade eden Ertuğruloğlu, Ombudsman'ın son yaşanan bu konuyu değil, Ercan ile ilgili genel bir araştırma yapması gerektiğini kaydetti.

Ertuğruloğlu, kontrolörlük anlaşmasında ödemenin özel tarafından yapılacağının açık olduğunu, ancak ödeme yapılmaması için Meclis'teki milletvekillerinden bazılarının T&T Direktörü Emrullah Turanlı'yı aradığını söyledi.

"ARAŞTIRMA TALEBİMİ İLERİ TAŞIYACAĞIM"

Ercan ile ilgili Araştırma Komitesi kurulması için talebini ileriye taşıyacağını ifade eden Tahsin Ertuğruloğlu, Turanlı'nın Ercan'da ciro paylaşımına da gitmeyeceği kaydetti.

Turanlı'nın devlet ile işbirliğinde çalışmak yerine, dava yolunu seçtiğini ifade eden Ertuğruloğlu, "Yakında ciro paylaşımı gündeme gelecek, ama ciro paylaşımına gitmeyecek ve dava yolunu seçecek. Bu konularda birileri onu cesaretlendiriyor ve KKTC'ye dava açıyor" dedi.

Ertuğruloğlu, bütün açık yürekliliğiyle yaptığı işlem, çalışma ve uygulamaları anlattığını ifade ederek, firma olayını kendisinin yaratmadığını, bunun sözleşmede yer aldığını işaret etti.

Görevi aldığında sözleşmenin bulunduğunu ancak daha sonra ek sözleşmenin gündeme geldiğini ifade eden Ertuğruloğlu, ek sözleşmenin ana maddedeki ödeme yükümlülüğünü kaldırmadığını vurguladı.

Başsavcı Yardımcısının istediği kadar iddia etse de ek sözleşme ile yükümlülüğünün ortadan kalkmadığını, devletin kendi yükümlülüklerini ödemesinin yerinde olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, ihaleyi yürüten şirketin kendisini denetleyecek şirketi belirleyemeyeceğini ancak sözleşmeye göre kendisinin ödeyeceğini kaydetti.

Ertuğruloğlu, "ihale yasasına uyulmadı" iddiasının doğru olmadığını, gerekli tüm istişareleri yaptığını anlattı.

Terminal Yapı ile Taşyapı arasındaki kavganın kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden Ertuğruloğlu, kendilerini ilgilendirenin T and T olduğunu ve bunun da kararını hukukun vereceğini belirtti.

Ertuğruloğlu, arazinin ne zaman şirkete tam devredildiği konusunda da tartışmalar yaşandığını söyledi.

T and T'nin bilgisine gelmeden müşavir firma ile anlaşmaya çalıştığını belirten Ertuğruloğlu, bu arayışı yazışmalar aracılığıyla yapmadığını, gizli olarak yapılan yazışmaların dahi gizli kalmadığını kaydetti.

Ertuğruloğlu, hukukçusunun müşavir firma ile ortaklığını sonradan öğrendiğini, ancak bunun sorun yaratmayacağını düşündüğünü söyledi.

Ercan konusunun ilk günden itibaren incelenmesi gerektiğini belirtti. Araştırma komitesine yönelik talebini de aktaracağını ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.