İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Atun: "Gereken prosedür yerine getirildi"

Atun: "Gereken prosedür yerine getirildi"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, özelleştirmenin bazı durumlarda gerekli olduğunu kaydetti. Bakanlar Kurulu'nun onayladığını ve Ercan konusunun aceleye getirilmediğini kaydeden Atun, gereken prosedürün yerine getirildiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 05/05/16 17:19
okuma süresi: 2 dak.
Atun: "Gereken prosedür yerine getirildi"
A- A A+
Özelleştirme süreci, sözleşme aşamaları ve ek sözleşme ile ilgili bilgi veren Atun, ek sözleşme sürecinde Başsavcı Yardımcısının da konuya dahil olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu'nun da onayladığını ve konunun aceleye getirilmediğini kaydeden Atun, gereken prosedürün yerine getirildiğini ifade etti.

Ek sözleşme sürecinde bir pazarlığın söz konusu olmadığını ve özelleştirme idaresinin özelleştirme ortamı koşullarını hazırladığını teknik yürütmenin bakanlık tarafından yapıldığını söyleyen Atun, "Ek sözleşme geldiğinde ben başsavcılığın incelemesini talep ettim. Başsavcı yardımcısı yardımcı olmuştur. O güveni Bakanlar Kurulu duydu ve bu belge imzalandı" dedi.

SOYER'DEN ÖZELLEŞTİRME ELEŞTİRİsi...

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun'un özelleştirme konusundaki sözlerini eleştirdi.

Özelleştirme Yasası ile Ercan İhalesi arasındaki zamanın az olduğunu kaydeden Soyer, yasanın yanlış olduğunu söyledi.

Soyer, "Şartları hazırlayan ile yürütmenin farkı problem yaratır. Yasanın işleyişi yanlıştır. Yasanın uygulandığı ülkelerde müthiş bir know-how vardır" dedi.

"Bu iş aceleye gelmiştir" diyen Soyer, Ercan Projesi'nin birçok kez değiştirildiğini belirterek, daha mütevazi bir proje yapılabileceğini belirtti. Soyer, "Neden bu kadar geniş çerçeveli bir proje? Daha mütevazı yapılamaz mıydı?" diye sordu.

Tüm olguların ele alınacağı bir şekilde tartışma yapılması, konunun soruşturulması gerektiğini söyleyen Soyer, eksiklik ve hatanın ortaya çıkması gerektiğini, bu yapılmazsa gelecekte daha büyük sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Soyer, ihaleyi kaybeden bir şirketin devleti dava edebilme şansının doğduğunu, ihale şartının sözleşmede farklılaştığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.