İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı ile Özersay arasında 'devre dışı kalma' polemiği...

Akıncı ile Özersay arasında 'devre dışı kalma' polemiği...

Geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak Türkiye'nin Avrupa Birliği için vizeleri kaldırmasını yorumlayan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ın "Kıbrıs Türkü devre dışı kalabilir" açıklamasına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan tepki geldi.

Yayın Tarihi: 05/05/16 17:56
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı ile Özersay arasında 'devre dışı kalma' polemiği...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Özersay'ın yaptığı ve bazı köşe yazarlarının da destek verdiği o açıklamadaki hususlara değinen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının devre dışı bırakıldığı yöndeki iddiaları "alakası yok" ve "abartılı yorum" şeklinde değerlendirerek, Kıbrıs Türk halkının seçimle başa getirdiği temsilcisi olmadan Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasının ardından sosyal medyada hesabı üzerinden Akıncı'ya cevap olarak açıklama yapan Özersay: "Çözümsüzlük devam ederken tüm platformlarda Kıbrıs Türkü yok sayılıyor diyorsunuz, cevaben "müzakerelerde devredeyiz" diye yanıt geliyor. Müzakerelerde devre dışı kalıyoruz diyen olmadı zaten. Kıbrıs Türk Halkı Kıbrıs sorununun çözümü bağlamında değil, çözümsüzlüğünün devamında devre dışı kalıyor, bunu anlamamak ya da anlamamış gibi yaparak "abartılı" bulmak da ayrı bir marifet..." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.