İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Karşılıklı anlayış gelişti"

Akıncı: "Karşılıklı anlayış gelişti"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, şu an için karşılıklı anlayışın gerçekleştiği müzakerelerde sıkıntı ve çözüm bekleyen farklılıklar olduğunu ancak mesafe alındığını söyledi.

Yayın Tarihi: 06/05/16 15:01
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Karşılıklı anlayış gelişti"
A- A A+
Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde gerçekleştirdiği yaklaşık 3 buçuk saatlik görüşmeden dönüşte basına açıklamalarda bulundu.

Mayıs ayının ilk görüşmesini yaptıklarını kaydeden Akıncı,müzakerelerde şu an için karşılıklı anlayış geliştiğini kaydetti.

Akıncı, 27 Mayıs'ta bir görüşme daha yapacaklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakerecilerin daha sık bir araya geleceklerini belirtti.

Ortaya konulan hedef doğrultusunda iki tarafın yararlarını göz önünde tutan, iki toplumlu iki kesimli federasyonun yapısını oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Akıncı, "Sıkıntılar ve çözüm bekleyen farklılıklar vardır ancak mesafe alınmaktadır" şeklinde konuştu.

"İKİ TARAFTA DA İSTEK VAR"

Akıncı, Rum kesiminde de dile getirildiği gibi 2016 yılının çözüm yılı olmasını ve tüm taraflarla bölgenin kazançlı çıkacağı bir dönemin başlamasını diledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, iki tarafta da istek olduğunu ve bunun devam etmesi halinde sürecin başarıyla sonuçlanacağına inandığını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.