EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Akpınar: "Tüm KKTC üniversiteleri GAÜ sayesinde tanınma aldı"

Akpınar: "Tüm KKTC üniversiteleri GAÜ sayesinde tanınma aldı"

Girne Amerikan üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, GAÜ'nün, KKTC Yükseköğretiminin gelişim sürecine olan katkılarını anlattı.

Yayın Tarihi: 06/05/16 17:19
okuma süresi: 3 dak.
Akpınar: "Tüm KKTC üniversiteleri GAÜ sayesinde tanınma aldı"
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, GAÜ'nün, KKTC Yükseköğretiminin gelişim sürecine olan katkılarını anlattı.

Akpınar açıklamasında, GAÜ'nün KKTC'nin Yüksek Öğretim hafıza birikimine sahip olduğunun apaçık ortada olduğunu bildirerek şunları vurguladı;

Akpınar: "Tüm KKTC Üniversiteleri GAÜ Sayesinde Tanınma Aldı"

"32 yıldan bu güne kadar KKTC yüksek öğretimini nereden nereye getirdik. İlk olarak TC Talim Terbiye ile başlayarak ardından, KKTC Bakanlar Kurulu ile yola çıktık. YÖK'ün kuruluşuna tanıklık ettik. Merhum YÖK Başkanı İhsan Doğramacı ve Kemal Karhan Hoca ile birlikte çalıştık. Ardından, Merhum Cumhurbaşkanlarımız Süleyman Demirel ve Rauf Raif Denktaş'ın KKTC'de Üniversitelerin tanınması sürecinde desteklerini aldık. Abdullah Tenekeci Paşa'nın Adaya gelmesi ile, YÖK'ün ilk denklik ziyareti dönemin YÖK Başkanı Mehmet Sağlam ile birlikte ilk denklik, kabul ve YÖK Kitapcığına girişimizi sağladık. Tüm KKTC Üniversiteleri GAÜ ile ve sayesinde tanınma aldı."

Akpınar: "Yasal Olmayan Zeminde Gelişen ve Manipüle Edilen Sürece, Başta KKTC Hükümeti'nin ve YÖK'ün Müdahale Etmesi Gerektiğini Düşünüyorum"

"Ülkemizin tam anlamıyla Yüksek Öğretim hafıza birikimine sahip olduğumuz apaçık ortada iken, artık bu yasal olmayan zeminde gelişen ve manipüle edilen sürece, başta KKTC Hükümeti'nin ve YÖK'ün müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. YÖDAK'tan birşey bekliyemeyiz. Çünkü YÖDAK Başkanı apaçık taraftır ve sözde üniversitenin tarafında yer almaktadır. Gereği için tüm taraflara çağrı yapıyorum. Allah yolunda; Hak yolunda olanlar, hakkın nasıl gasp edildiğini görerek vijdanlarına hesap veremezler; sessiz kalamazlar. Yoksa onlar da hak yiyici olurlar. İnanç ve inancımızla yoldaysak, inanç sahibi olanlar kendi duygu ve düşüncelerinin manipüle edilmesine izin vermesinler ve nefisleriyle taraf olmasınlar. Mahkeme kararları ortada." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.