İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

7'nin üzerinde deprem kapıda!

7'nin üzerinde deprem kapıda!

Akdeniz son 14 günde küçük ölçekli 65 deprem ile sarsılırken, bu sürede Kıbrıs'ta da 29 deprem oldu. Küçük ölçekli bu sarsıntıların birçoğu vatandaş tarafından hissedilmedi ancak uzmanlara göre bu depremler büyük depremin habercisi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Ege'nin ve Akdeniz'in güneyi gergin ve bu gerginlik 7'nin üzerinde büyük bir depremle sonuçlanacak. Bana göre eli kulağında" dedi.

Yayın Tarihi: 14/05/16 12:32
okuma süresi: 2 dak.
7'nin üzerinde deprem kapıda!
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin son depremler raporunda, Akdeniz'de 14 gün içinde küçük ölçekli 65 depremin meydana gelirken, KKTC Meteoroloji Dairesi'nin son depremler raporunda aynı dönem içinde küçük ölçekli 29 deprem listelendi.

Habertürk'te yer alan habere göre Akdeniz'de meydana gelen küçük ölçekli depremler normal ancak Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kıbrıs'ın da bulunduğu Akdeniz ile Ege Bölgeleri ile ilgili endişe uyandıran uyarılarda bulundu.

"Önümüzdeki iki buçuk yıla dikkat!"

Afrika ana karasının Anadolu ana karasının altına doğru daldığını ve her çarpışmada depremler oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, özellikle Akdeniz'in ve Ege'nin güneyinin gergin olduğunu kaydetti. Bu gerginliğin 7 şiddetinin üzerinde büyük bir depremle sonuçlanacağı öngörüsünde bulunan Ercan, "Bana göre eli kulağında. Önümüzdeki iki buçuk yıla dikkat" dedi.

"2 yıldır devam ediyor"

Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu şunları kaydetti:

"2 yıldır söylüyorum. Bu bir aktivitenin başlangıcıydı. Şaşırtıcı değil benim için. Geçmişte Akdeniz ya da Ege'ye baktığımızda tsunami yaratan depremler var. Evet, bu durumu hareketlenme olarak ifade edebiliriz. Ama bu hareketlenmenin nereye varacağını bilemeyiz. 2 yıldır devam ediyor bu."

'Bölgenin doğası bu; büyük deprem ve tsunami yaratma potansiyeli var'

"Anadolu levhası alta doğru kuzeye dalıyor. Dalma batma belli bir hızda oluyor. Bu hareketten dolayı devamlı depremler oluyor. Bölgenin doğası gereği bu. Ancak bununla birlikte bölgenin büyük deprem ve tsunami yaratma potansiyeli de var."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.