İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Süt haftası nedeniyle Gelibolu İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi

Süt haftası nedeniyle Gelibolu İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi

21 Mayıs Dünya Süt Günü ve Süt Haftası nedeniyle bu sabah Lefkoşa'da Gelibolu İlkokulu'nda etkinlikler düzenlendi.

Yayın Tarihi: 24/05/16 12:25
okuma süresi: 3 dak.
Süt haftası nedeniyle Gelibolu İlkokulu'nda etkinlik düzenlendi
A- A A+
21 Mayıs Dünya Süt Günü ve Süt Haftası nedeniyle bu sabah Lefkoşa'da Gelibolu İlkokulu'nda etkinlikler düzenlendi.

Gelibolu İlkokulu'ndaki etkinliklere Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da katıldı

Sırasıyla, Okul Müdürü Mehmet Zorba, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun konuşmalar yaptığı etkinlik, okul korosunun müzik dinletisi, şiirler okunması ve halk dansları gösterileriyle devam etti.

Yoğurt, yumurta ve torba yarışmalarıyla devam eden etkinlikte yarışmayı kazanan öğrencilere Süt Kurumu'nun hazırladığı paketler hediye edildi. Etkinlik öğrenciler için hazırlanan kahvaltıyla sona erdi.

ZORBA: "ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BESLENME BİLGİSİ VERMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ"

Gelibolu İlkokulu Müdürü Mehmet Zorba, büyümenin gelişimin en hızlı olduğu sürdürülebilir alışkanlıkların kazanıldığı ilkokul yıllarında, çocuklara sağlıklı beslenme konusunda bilgi vermek ve bu doğrultuda her türlü olanağı sağlamakla yükümlü olduklarını kaydetti.

İlkokul çağındaki çocukların sağlıklı beslenebilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Zorba, sütün faydalarını sayarak Dünya Süt Haftası'nda böyle bir etkinlik düzenlemelerine katkı koyanlara teşekkür etti.

BEROVA: "SAĞLIKLI BESLENME DEYİNCE İLK AKLA GELEN BESİN SÜT"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, bir toplumun varlığını sürdürebilmesinde sağlık ve eğitimin en önemli değerler olduğunu belirterek, sağlıklı beslenme denince ilk akla gelen besinin süt olduğunu söyledi.

Gelişim çağında hem zihinsel hem de bedensel enerji ihtiyacını karşılamak için sütün vazgeçilmez olduğuna işaret eden Berova, gelişim çağındakilerin süt tüketmesini sağlamanın ve bu imkanı yaratmanın görevleri olduğunu vurguladı.

Berova, sütün özendirilmesi ve tüketiminin teşvik edilmesinin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini belirterek, "Herkes süt içsin, içirtsin" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: "SÜTSÜZ BİR HAYAT SAĞLIKSIZ BİR YAŞAMDIR"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, bugünkü etkinliği çocuklara süt içirmek ve çevrelerine süt içimini önermeleri için düzenlediklerini belirterek, sütün geçmişte daha zor bulunur bir gıda maddesi olduğunu ancak günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle süte ulaşmanın çok basit olduğunu anlattı.

"Sütsüz bir hayat sağlıksız bir yaşamdır" diyen Çavuşoğlu, sütün faydalarına örnekler verdi. Çavuşoğlu, çocukların süt tüketiminde ailelere de büyük görevler düştüğünü belirterek, ailelere "süt için, gençlere de içirtin" çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.