İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ertan Ersan, İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti

Ertan Ersan, İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti

Ertan Ersan Başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 24/05/16 18:08
okuma süresi: 2 dak.
Ertan Ersan, İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti
A- A A+
Ertan Ersan Başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti.

Ziyarette ilk sözü alan Başkan Ertan Ersan, 1990'dan beri Şehit çocuklarına verilen arsalardan Güzelyurt, Metehan ve Alayköy çevresindeki 344 arsanın altyapısı hazır olmadığını, elektrik kurumuna yatırılan elektrik alt yapısı ile ilgili meblağın halen orada durduğunu fakat elektrik kurumunun işlem yapmadığını belirtti.

2016 yılında yine bu konu ile ilgili bütçenin ayrıldığına da değinen başkan Ersan Eski bakan döneminde de yol, kaldırım ve altyapı yatırımlarının yapılacağının sözünü verdiğini fakat şu ana kadar herhangi bir girişim yapılmadığını söyledi.

Ziyarette yine Güneyde ve Kuzeyde bulunan şehitlerin kabirlerinin de bulunduğuna değinen Ertan Ersan, Baf, Lapta, Tuzla ve Balalan'da da bulunan şehit mezarlarına kabir yapılması özellikle Geçitkale ve Baf'ın çok kötü durumda olduğunu da dile getirdi. Birçok köyde aynı sorunun olduğu ve bu anıtların yapımı için çalışma başlatılması ile ilgili bir bütçe oluşturulması gerektiğini söyledi.

Muratağa – Atlılar ve Sandallar'daki definlerin 14 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini de belirten Başkan Ersan bu konuyla ilgili de acilen ihaleye çıkılması gerektiğini belirtti.

Ziyarette konuşan İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise öncelikle Şehit Aileleri ve Malul Gaziler derneğinin yapmış olduğu ziyaretten ötürü kendilerine teşekkür ederek taleplerini hassasiyetle yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz dedi.

Gerek anıtlar gerekse şehitliklerle ilgili çalışmaları en erken zamanda başlatacaklarını da ileten Bakan Evren bugün buralarda bulunmamızda en fazla emeği olan Gazilerimiz ve canlarını vatanlarını uğruna veren şehitlerimizdir, dolayısıyla onlara karşı vefa borçlarımızı da ödemek bizim görevimizdir dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.