İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanları, Denktaş'a nezaket ziyaretinde bulundu

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanları, Denktaş'a nezaket ziyaretinde bulundu

KKTC'nde bulunan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanları, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Yayın Tarihi: 25/05/16 11:35
okuma süresi: 5 dak.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanları, Denktaş'a nezaket ziyaretinde bulundu
A- A A+
KKTC'nde bulunan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanları, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette heyete, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ile Türk-İş KKTC temsilcisi Ahmet Çaluda eşlik etti.

Akçul: "Bizi ister 'Anavatan', isterseniz 'Kardeş Vatan' bilin, fark etmez. Ancak bilin ki, Kıbrıs Türk Halkına karşı hassasiyetimiz daima devam edecek"

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ziyarette yaptığı konuşmada, yavru vatanda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak Şube Başkanları ve Başkanlar Kurulu Merkez Yönetim Kurulu toplantısını KKTC'de yapacakları için adada bulunduklarını belirten Akçul, bu esnada KKTC yetkililerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretlerin kendileri için büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul: "bizi ister 'Anavatan', isterseniz 'Kardeş Vatan' bilin, fark etmez. Ancak bizler için önemli olan sizlersiniz, Kıbrıs Türk Halkına karşı hassasiyetimiz daima devam edecek" diye konuştu.

Akçul, KKTC'deki temasları hakkında da Başbakan Yardımcısı Denktaş'a bilgi verdi.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş ile anıların da yâd edildiği ziyarette konuk heyet Rauf Denktaş'ın Türk Milleti için büyük bir devlet adamı ve lider olduğunun altını çizerek, bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi.

Denktaş: "40 mil ötemde, 85 milyon kocaman bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti var. Buna Anavatan denmezde başka ne denir?"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasının başında son yılların en çok tartışılan konularından biri olan 'Anavatan-Yavru vatan' söylemine dikkati çekerek, 'Anavatan – Yavru vatan' söyleminin iki halk arasında nasıl yaygınlaştığını anlattı.

Denktaş, 1950'li yıllar sonrasında Türkiyeli bir Şairin yazmış olduğu bir şiirinin sonunu; 'burası Anavatan, orası Yavru vatan' diye bitirmesinin ardından Kıbrıslı bir Türk Şairin; 'Sanatın büyüklüğü' diyerek böylesi bir söylemin her iki halkta doğduğuna işaret etti.

"Anavatan-Yavru vatan' söylemi bir şiirle başladı. Ve o yıllardan itibaren her iki ülke halkı birbirlerini Anavatan-Yavru Vatan diye andı. Aradan yıllar geçti ve ansızın bir gün 'Anavatan mı - Ata Vatan mı, Yavru Vatan mı-Kardeş Vatan mı?' diye bir kafa karışıklığı yaşanmaya başladı" diyen Serdar Denktaş, bu kafa karışıklığına toplum mühendisliğinin neden olduğunu ve hedefin Kıbrıslı Türkler ile Anadolu Halkını birbirine düşman etmek için planlı inşa edildiğini belirtti.

Basının da bu konuda iyimser davranmadığına işaret eden Denktaş, hâlbuki var oluş mücadelesinden bu yana Kıbrıs Türk Halkı'nın en büyük gücünü Anadolu Halkından aldığını ve bu hassasiyetin ortadan kalkması ile ellerinin zayıfladığını söyledi.

Serdar Denktaş bu tartışmalara son noktayı ise; "40 mil ötemde, 85 milyon kocaman bir ülke, Türkiye Cumhuriyeti var. Buna Anavatan denmezde başka ne denir?" sözleriyle bitirdi.

Kıbrıs Türk Halkı'nın İngiliz döneminde dahi milliyetçi bir yaşam sürdüğüne dikkati çeken Serdar Denktaş, şimdi bu karşılıklı sorgulamanın kendilerini son derece rahatsız ettiğinin altını çizerek: "nereden nereye gelmişiz. Bu kafa karışıklığı ve iki halkın birbirine düşürülme oyunlarına boyun eğmeyecek, bu durumu tersine çevirmenin mutlaka bir yolunu bulacak, o hassasiyeti yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş daha sonra en çileli emek kesimini temsil eden Türkiye Maden İşçileri Sendikası Heyetini adada ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrasında karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu. Serdar Denktaş konuk heyete kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın "Kapılar" adlı eserini takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.