İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "Çözümsüzlük tüm Kıbrıslıların zararınadır"

Özyiğit: "Çözümsüzlük tüm Kıbrıslıların zararınadır"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı'nın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul'da düzenlenen yemeğe katılması ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasides'in buna tepki göstermesiyle baş gösteren gerginliğin, çözüm sürecini olumsuz etkileyen bir gelişme olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 25/05/16 11:51
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "Çözümsüzlük tüm Kıbrıslıların zararınadır"
A- A A+
oplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı'nın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul'da düzenlenen yemeğe katılması ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasides'in buna tepki göstermesiyle baş gösteren gerginliğin, çözüm sürecini olumsuz etkileyen bir gelişme olduğunu kaydetti.

"Esas olan müzakere masası ve çözüm sürecidir, bu nedenle masayı olumsuz etkileyecek, sürece zarar verecek her türlü davranıştan uzak durulması hayati derecede önemlidir" diyen Özyiğit, alışılagelmiş davranış biçimleri ve tepkisel kararların sürece yarar değil, zarar verdiğine dikkat çekti.

Akıncı'nın zirveye değil, yemeğe katıldığını, ardından da BM Genel Sekreteri ile Kıbrıs konusu ve müzakere sürecine yönelik bir değerlendirme yaptığını belirten Özyiğit, Kıbrıslı Türklerin uluslararası platformlarda temsil edilmesinden rahatsızlık duyulmasının, üstüne üstlük bunu gerekçe göstererek liderler görüşmesinin iptal edilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.

İçinde bulunulan süreçte gerginliğe değil, uzlaşıya ihtiyaç olduğunu, çözümün görüşmeden kaçmakla değil, diyaloğu sürdürerek masada samimi bir şekilde müzakereleri yürütmekle mümkün kılınabileceğini kaydeden Özyiğit, "Siyasi eşitlik temelinde bir federal çözüm için müzakere yapılırken, varılacak olası çözümde de eşit iki ortak olunması konuşulurken, Kıbrıslı Türklerin uluslararası platformlarda temsil edilmesi kimsede rahatsızlık yaratmamalı" dedi.

Özyiğit şunları kaydetti: "Gelinen aşamada tüm kesimleri sağduyuya davet ediyorum. Unutulmamalıdır ki, çözümsüzlük tüm Kıbrıslıların zararınadır ve her geçen gün zarar vermeye de devam etmektedir. Şovenizmin tırmanma eğilimi gösterdiği bu süreçte yapılması gereken gerilimi tırmandırma değil, akılcı hareket ederek müzakere sürecine odaklanmak ve çözüme ulaşmak için gayret göstermektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.