İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Başbakan Özgürgün ile KTAMS yasa çalışmasında anlaştı

Başbakan Özgürgün ile KTAMS yasa çalışmasında anlaştı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), dün Başbakan Hüseyin Özgürgün'le görüşerek, kamu görevlilerinin çeşitli sorunlarının çözümü ve talepleri için iş birliği içerisinde yasa çalışması yapılmasına yönelik mutabakata varıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 25/05/16 12:43
okuma süresi: 2 dak.
Başbakan Özgürgün ile KTAMS yasa çalışmasında anlaştı
A- A A+
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), dün Başbakan Hüseyin Özgürgün'le gerçekleştirdikleri görüşmenin ayrıntılarını açıkladı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, geçen hükümet döneminde Maliye Bakanı Birikim Özgür'le imzaladıkları mutabakat metni uyarınca 22 Ocak 2016'da protokol masasının yeniden toplandığını ve yasal düzenleme yapılarak uygulanması uygun bulunan talepleri yazılı olarak sunarak basın önünde kayıt altına aldıklarını anımsattı.

"HÜKÜMETLERİN DEVAMLILIĞI İLKESİNDEN HAREKETLE..."

Hükümetlerin devamlılığı ilkesinden hareketle protokol masasının devam etmesi gerektiğini kaydeden Kaptan, UBP-DP Hükümeti döneminde Maliye Bakanı Özgür tarafından yazılı olarak bildirilen ve uygun bulunan talepleriyle ilgili UBP-DP hükümetinin ne tür bir icraat içerisinde olacağını Başbakan Özgürgün'den yazılı olarak talep etiklerini bildirdi.

Kaptan, bu konuda Başbakan'la kendilerine yazılı olarak geri dönüleceğine yönelik mutabakata varıldığını bildirdi.

İYİLEŞTİRİLME YAPILACAK KONULAR

Kaptan, Başbakan Özgürgün'le görüşmelerinde ayrıca şu konularda iyileştirmeler yapılması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı:

"Kamu görevlilerinin gerek derece terfilerinde gerekse yükselme sınavlarında yer alan sınav konularının güncellenmesi adına sınav tüzüğünde ivedi olarak değişiklik yapılması; kadro fazlası olarak derece terfisi alan kamu görevlilerinin ilan edilen asıl kadro münhal sınavlarına da başvurabilmesi; eşitliği sağlamak adına statüsüne bakmaksızın tüm kamu çalışanlarının vardiya, vezne, on-call vb. tahsisat alması ve Göç Yasasına yönelik iyileştirme yapılması adına yasa çalışması yapılması."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.