İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

TDP'li Dayıoğlu'ndan Akıncı'ya provokasyon suçlaması

TDP'li Dayıoğlu'ndan Akıncı'ya provokasyon suçlaması

Moskova merkezli Sputnik'e demeç veren ve Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un Ada ziyaretini de hatırlatarak Akıncı'ya dönük "eleştirel yaklaşımıyla" şaşırtan TDP'li Eski Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu ardından demecinde Cumhurbaşkanı'nın İstanbul BM İnsani Zirvesi yemek katılımını da "Akıncı provokasyonu" olarak niteledi.Dayıoğlu "Böyle bir zirvede böyle bir olay olmamalıydı. Sayın Akıncı bundan önce de diplomatik protokole aykırı hareket etmişti" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 25/05/16 16:57
okuma süresi: 3 dak.
TDP'li Dayıoğlu'ndan Akıncı'ya provokasyon suçlaması
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Moskova merkezli Sputnik'e demeç veren ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un ziyaretini de hatırlatarak Akıncı'ya dönük "eleştirel yaklaşımıyla" şaşırtan TDP'li Sami Dayıoğlu ardından demecinde Cumhurbaşkanının İstanbul BM İnsani Zirvesi yemek katılımını da "provokasyon" olarak niteledi.

Dayıoğlu "Böyle bir zirvede böyle bir olay olmamalıydı. Sayın Akıncı bundan önce de diplomatik protokole aykırı hareket etmişti" ifadelerini kullandı.

"AKINCI, DAVET EDİLMEDİĞİ YERE GİTMEMELİYDİ'

Konuyla ilgili Sputnik'te yer alan ifadelerine göre eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu eski Genel Sekreter Yardımcısı Sami Dayıoğlu şunları söyledi:

"Sayın Mustafa Akıncı tarafından atılan bu adımın, bir Kıbrıslı Türk olarak kendi Cumhurbaşkanı'nı eleştirme mahiyetinde doğru bir adım olduğu inancında değilim. Böyle bir zirvede böyle bir olay olmamalıydı. Sayın Akıncı bundan önce de diplomatik protokole aykırı hareket etmişti.

Rusya'nın Sayın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov buraya (Kıbrıs'a) geldiğinde Mustafa Akıncı'yı da davet etmişti ama Sayın Akıncı bu davete gitmemişti. Şimdi ise davetli olmadığı bir yere gitmiş…

Bu tabi ki bir provokasyondur. Böyle provokatif bir hareketin özellikle de bu aşamada, yani iki liderin 2016 yılında Kıbrıs'ta bir barış sürecine varılacağı inancını telaffuz ettikleri bir aşamada yapılması doğru olmadığı inancındayım.

Kıbrıs'ta barışı özleyen, birleşik bir Kıbrıs'a ışık tutan Kıbrıslı Türkler Sayın Akıncı tarafından atılan bu adımı yanlış bir adım olarak değerlendiriyorlar. Ama Kıbrıs'ta barışın olmamasını tercih eden kısım ise atılan bu adımı şöyle nitelendiriyor: diyorlar ki, iyi niyetle atılan bir adımdı, keşke Anastasiadis orada kalmış olsaydı. Yani bu konuda iki görüş ortaya konulmaktadır.

Bana göre Sayın Akıncı'nın atmış olduğu bu adım, yanlıştır ve önümüzdeki görüşme sürecini de etkileyecek bir provokasyon olarak görüyorum, nitelendiriyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.