İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Fazıl Önder anısına düzenlenen yürüyüş gerçekleştirildi

Fazıl Önder anısına düzenlenen yürüyüş gerçekleştirildi

Dönemin sol hareketinin önderlerinden ve İnkılapçı gazetesi sahibi Fazıl Önder anısına düzenlenen yürüyüş gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 25/05/16 19:55
okuma süresi: 2 dak.
Fazıl Önder anısına düzenlenen yürüyüş gerçekleştirildi
A- A A+
Kıbrıs Postası

24 Mayıs 1958 yılında öldürülen dönemin sol hareketinin önderlerinden ve İnkılapçı gazetesi sahibi Fazıl Önder anısına düzenlenen etkinlik gerçekleştirildi.

Katillerin yargılanması ve halen bilinmeyen mezarının bulunması talepleri ile gerçekleştirilen anı etkinliği için toplanan sivil toplum örgütleri Sarayönü'nde toplandıktan sonra, yürüyerek Fazıl Önder'in öldürüldüğü yere çiçek bıraktı.

Öte yandan Fazıl Önder'in öldürüldüğü sokağın isimin değiştirilmesi için LTB'ye başvuran örgütler alınan olumlu cevap üzerine sembolik bir şekilde sokağın adını "Fazıl Önder Meydanı" olarak değiştirdi.

Sembolik bir tabellayı ise sokağa astı.

İKİ TOPLUMLU ETKİNLİĞE POLİS İZİN VERMEDİ

Yabancıların ülkemizde eylem gerçekleştirme hakkına sahip olmadığını beliren polis, Güney'den gelen sivil toplum örgütlerinin yürüyüşe katılmasına izin verilmedi.

Polisin yabancıların eyleme katılmasına izin vermemesi üzerine kısa süreli sözlü tartışma yaşansa da olay büyümeden Güney'den gelen kişiler geri gönderildi.

GÜNEY'DEN GÖNDERİLEN MESAJ OKUNDU

Polisin yürümelerine ve açıklama yapmalarına izin vermediği sivi toplum örgütü temsilcilerinin mesajı ise etkinlik alanında okunudu.

Mesajda Fazıl Önder'in zor zamanlarda şövenizme ve milliyetçiliğe karşı direnen bir insan olduğu ortaya konurken, adanın yeniden birleştirilme isteği de vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.