İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis 'fevri' davrandı...

Anastasiadis 'fevri' davrandı...

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün akşam saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden ile uzun süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Yayın Tarihi: 26/05/16 08:20
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis 'fevri' davrandı...
A- A A+
Kıbrıs Postası- Ulaş Barış

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgilere göre görüşmede Kıbrıs müzakerelerindeki son durumun yanı sıra son günlerdeki kriz gündemi de değerlendirildi.

Telefon görüşmesinin Güney'de Pazar günü yapılan seçimlerle ilgili görüş teatisi yapılması için bir hafta öncesinden planlandığı ve krizle ilgili olmadığı öğrenilirken, ortaya çıkan bu yeni durumun da görüşmede gündeme geldiği öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre görüşmede Biden'ın Akıncı'ya Kıbrıs müzakerelerinde takındığı samimi ve kararlı tavrı nedeniyle övgüde bulunduğu kaydedilirken, Amerikan Başkan Yardımcısının Akıncı'nın etkileyici kararlarından memnuiyet duyduğunu ilettiği belirtildi.

Görüşmede Cuma gün yapılacak olan liderler görüşmesi öncesi Rum Lider NikosAnastasiadis'in toplantıya katılmama kararının da ele alındığı ve ikilinin, Anastasiadis'in bu 'fevri' davranışının Pazar günkü seçimler sonrası ortaya çıkan tablonun Rum Lider üzerinde yarattığı stresten kaynaklandığı konusunda hemfikir oldukları vurgulandı.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Biden'a sürecin geldiği son noktayı detaylı olarak anlattığı ve kendisinin bunu hızlandırarak en kısa zamanda bir çözüme ulaşmak için hazır olduğunu ilettiği de gelen bilgiler arasında.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.