İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Candan: "AP'de görüştüğümüz hemen herkes Anastasiadis'in abartılı tepki gösterdiğini söylüyor"

Candan: "AP'de görüştüğümüz hemen herkes Anastasiadis'in abartılı tepki gösterdiğini söylüyor"

Liderler Anastasiadis ile Akıncı arasında İstanbul'da başlayan ve liderler görüşmesine yansıyan kriz, Avrupa Parlamentosu'nun da gündeminde. AP'de temaslarda bulunan CTP Milletvekili Armağan Candan, parlamentodaki temasları sırasında Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis'in "abartılı tepki gösterdiği" yorumları yapıldığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 26/05/16 10:21
okuma süresi: 2 dak.
Candan: "AP'de görüştüğümüz hemen herkes Anastasiadis'in abartılı tepki gösterdiğini söylüyor"
A- A A+
Kıbrıs Postası Sosyal Medya

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın BM İnsani Zirvesi'nin gerçekleştirildiği İstanbul'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak düzenlenen yemeğe katılmasını gerekçe göstererek yemeğe katılmaması ardından da yarınki liderler görüşmesini ertelemesi AP'de de konuşuluyor.

CTP Milletvekili Armağan Candan, hafta başından beri yürüttüğü AP temasları çerçevesinde İstanbul'la ilgili gelişmelere dair tepkileri sosyal medyadan yaptığı açıklamayla değerlendirdi.

AP'NİN GÖZÜ ÇÖZÜMDE

AP'deki temasları sırasında Anastasiadis'in tepkilerinin abartılı olarak değerlendirildiğini bildiren Candan, şöyle yazdı:

"Avrupa Parlamentosu'nda 3 gündür görüştüğümüz hemen herkes yemek olayında Anastasiadis'in abartılı bir tepki gösterdiğini, müzakerelere bir an önce geri dönülüp 2016 bitmeden Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğini, bunun olabilmesi için de önümüzdeki dönemde tarafların birbirlerinin hassasiyetlerine azami özeni göstermesi gerektiğini söylüyor. Kıbrıslı Rumlar ise en çok, keşke Akıncı İstanbul'a gitmeden Anastasiadis'i arayıp önceden bir konuşsaydı, daha iyi olurdu diyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.