İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Atun: "CTP sessizce bazı istihdamlar yaptı"

Atun: "CTP sessizce bazı istihdamlar yaptı"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, CTP-UBP koalisyonu döneminde CTP'nin hükümetin istihdam yönünde iradesi oluşmadan, sessizce bazı istihdamlar yaptığını bunun da etik olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 26/05/16 16:41
okuma süresi: 5 dak.
Atun: "CTP sessizce bazı istihdamlar yaptı"
A- A A+
Atun "Su faturalarını düşürmek Belediyelerin elinde"

Atun" CTP istihdamlar konusunu bizden sakladı"

Atun"Kalemin oy pusulasından kalkması lazım"

Atun "Sol kesimin önderliğine soyunup Türkiye'ye karşı bir toplumsal muhalefet organize etmeye çalışanlar var"

Atun: "KOBİGEM vasıtasıyla KKTC devletinin artık kurumsal bir Kobi politikası var"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolünün, Türkiye'deki yeni hükümetin güvenoyu almasında sonra birkaç gün içinde imzalanabileceğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kanal T TV'de Dilek Kırcı'nın hazırlayıp sunduğu Açık Oturum programına katıldı ve gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Türkiye ile imzası altı ay geciken Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolünün, Türkiye'de göreve gelen 65. Hükümetin TBMM'de güven oylaması almasından sonra imzalanabileceğini söyleyen Bakan Atun" biz tüm hazırlıklarımızı bu yönde tamamladık ve son değişikliklerle Anavatanımız Türkiye Cumhuriyetine ilettik. Türkiye'de yeni hükümetin güvenoyu almasından sonra imzalanabilir. Sayın Başbakan'da bu konuda ki iradesini Türkiye'deki makamlara iletti" dedi.

Atun: "Su faturasını düşürmek Belediyelerin elinde"

Su konusuna da değinen Bakan Atun" şimdi görüyoruz ki yıllardır belediyeler hesapsız kitapsız istihdamların hesabını su faturaları üstünden vatandaşa ödetmişler. Türkiye'den büyük yatırımlarla Ada'ya gelen suyun maliyeti 2,30 TL iken belediyeden musluklara gitmesi nispeten daha pahalı olmamalı? Çünkü bunun altında yıllardır hesapsız kitapsız yapılan istihdamlar var. Su nakil projesi ile 50 yıllık su ihtiyacımız karşılanacak. 50 yıllık kalite istikrarı ve 50 yıllık fiyat istikrarı sağlanacak. Peşparmak aküferi 140 metre derinlik kaybetti. Birçok kuyu kurudu veya tuzlandı. 3-5 yıla kadar yeraltı kaynakları kurumaya yüz tutacak. Tüm bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor" dedi.

Atun: "Solun önderliği hedefi için Türkiye'ye karşı bir toplumsal muhalefet organize etmeye çalışanlar var "

CTP'nin ve bazı partilerin Türkiye Hükümetleri ile olan ilişkiler üzerinden popülist bir siyaset anlayışı sürdürdüğüne dikkat çeken Atun" daha öncede söyledim, bu yaklaşımları tasvip etmiyoruz. Bunlar üzerinden siyaset yapılması doğru değil. Maalesef bunu alışkanlık haline getirenler, getirmek isteyenler var" dedi.

CTP-UBP Koalisyonu döneminde hükümet olarak Su anlaşmasının sonuçlandırıldığını anlatan Atun" Ancak Sayın Talat ve CTP'nin içerisinde ki bir kesim bunu politik bir malzeme haline getirip toplum liderliğinde Akıncı'nın önüne geçebilmek için siyasi argüman olarak kullanmak istediler. Bu tür popülist hareketlerin gördüğünüz gibi kimseye faydası olmadı " dedi.

Atun: "CTP istihdamlar konusunu bizden sakladı"

Bakan Atun, CTP-UBP koalisyonu döneminde CTP'nin hükümetin istihdam yönünde iradesi oluşmadan, sessizce bazı istihdamlar yaptığını bunun da etik olmadığını söyledi.

Atun: "Kalemin oy pusulasından kalkması lazım"

Seçim sistemine ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Atun "şuan yeni bir değişiklik yapıldı ve tekrardan Cumhurbaşkanına gönderildi. Ancak benim kendi şahsi kararım pusulalardan kalemin kalması yönde. Yani tercih ve karma sisteme gerek yok. Vatandaş partiye mühür vurmalı. Partiler zaten kendi içlerinde zaten bu sıralamayı yapıyorlar. Karma sistem ne kadar demokratik ise bir o kadarda popülist bir sistem. Bu yüzden siyasete pek faydalı olduğuna inanmıyorum. Bir seçmen inandığı siyasetçi için onun partinse mühür vurabilmeli" dedi.

Atun: "KKTC Devletinin KOBİGEM vasıtası ile artık kurumsal bir Kobi politikası var"

Daha önceki bakanlıkları döneminde KOBİGEM'in kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını da anlatan Bakan Atun" bugün KKTC'nin esnaf ve zanaatkâr ile küçük ve orta boy işletmelerde finansman, gelişim ve girişimcilik alanlardaki tüm ihtiyacına cevap verebilecek ciddi bir yapı oluşturduk. Bunun da adı KOBİGEM olmuştur. Sunat Atun olsa da olmasa da artık bir saat mekanizması gibi kusursuz çalışan kurumsal bir yapı var. Gururla söylüyorum işletmelerimizin yüzde 80'ni bizim programlarımızdan faydalanıyor. KOBİGEM gelişime her zaman açıktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.