İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

3 Belediye su sözleşmesini imzalamaya hazır

3 Belediye su sözleşmesini imzalamaya hazır

Beyarmudu, Vadili ve Paşaköy Belediye Başkanları abonelik sözleşmelerini, imzalayarak suyu bölge halkına vermeye hazır olduklarını hükümete bildirdi.

Yayın Tarihi: 26/05/16 19:40
okuma süresi: 3 dak.
3 Belediye su sözleşmesini imzalamaya hazır
A- A A+
Beyarmudu, Vadili ve Paşaköy Belediye Başkanları abonelik sözleşmelerini, imzalayarak suyu bölge halkına vermeye hazır olduklarını hükümete bildirdi.

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, gelinen aşamada artık suyun halka verilmesi gerektiğini belirtti.

Adahan "Suyu tartışmak demek insanları susuz bırakmak demektir. Aynı zamanda biz beledi görevlerini de özerk yapımız içinde çözmemiz gereken görevleri de bir başkasına havale ederek, su konusunda siyaset yapma, popülizm yapma gibi bir uğraş içerisine girmek demektir. Su gelmiştir, artık bu suyu biz vatandaşın hizmetine en erken zamanda nasıl götüreceğimizi konuşmamız gerekirken abestle iştigal noktasında işte kayıpları konuşuyoruz. Sudan havadan gerekçelerle halka hizmeti geciktiriyoruz.

Ben Vadili Belediye Başkanı olarak en büyük sorunum susuzluktur.Benim vatandaşım 15 TL su almaktadır bu dayanabilir ve sürdürülebilir yapı değildir. Biz 2.30 dan suyu kabul ediyoruz. Öngörülen 3.50 TL den vatandaşa yansıtma noktasında abonelik anlaşmasını yapmaya geldik" dedi.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de, biran önce suyun vatandaşa gitmesi gerektiğini ve 10 gün önce belediyenin bu yönde karar aldığını belirtti.

Edip, "Abonelikle ilgili ne yapılabilir diye buradayız. Bugüne kadar belediyelerde bana göre ayrımcılık vardı. Bu ayrımcılık bir kısım belediyeler 25 kuruşa sübvansiye edilip su deposuna akıtılıyordu. Ama bizim gibi belediyelerde 10 kuruş devlete ödüyoruz ve bunun bize maliyeti 1.30 -1.40'lara kadar çıkıyordu. Biz bu suyu şuan itibarıyla 2 TL ye tonaj farkı olmadan da halkımıza sağlı6yoruz. Su ticari bir araç değildir. Vatandaşa hizmet için zaruri bir ihtiyaçtır. Beyarmudu Belediyesi olarak yaptığımız hesaplarda suyu 3.5 ila 4 TL arasında çok rahat vatandaşa ulaştırabileceğimizi söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de,suyun satışının tek bir fiyattan olamayacağını söyledi.

Habil Tülücü, "Her belediye kendine göre bir çalışma yapıp, kendi vatandaşına suyunu belediye meclisinden karar alıp ona göre vermesi gerekiyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.