İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis ne Biden'ı ne de Eide'yi taktı; masa dağılmak üzere!

Anastasiadis ne Biden'ı ne de Eide'yi taktı; masa dağılmak üzere!

"Dolmabahçe Krizi", Anastasiadis'in uluslararası aktörlere direnişi ile tırmanmaya devam ediyor… Güney'de yapılan parlamento seçimleri ardından 'yoğun görüşmelerin' başlaması beklenirken masa dağıldı: Son dakika bir sürpriz olmaması durumunda bugün Ara Bölge'de yapılması planlı olan liderler görüşmesi tek taraflı iptal nedeniyle gerçekleşmeyecek.

Yayın Tarihi: 27/05/16 08:05
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis ne Biden'ı ne de Eide'yi taktı; masa dağılmak üzere!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Anastasiadis, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in önceki gün telefonla "görüşmelere devam edin" ricası ile BM Genel Sekreteri Ban'ın Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin adaya gelip liderlerle randevusu olmasına rağmen Özel Danışmanla görüşmedi.

Eide, dün yalnızca Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir araya geldi ve liderlerin bıraktıkları yere geri döneceklerine duyduğu inancını dile getirdi.

Sürece uluslararası desteğin tam olduğunu ifade eden Eide, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın da telefonla iki lideri arayarak, yeniden masaya dönme ve tüm Kıbrıs'ta yaşayanların yararına olacak görüşmelere devam etme çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Özel Danışman, şu anki durumun ne çok büyültülecek, ne de çok küçümsenecek bir durum olduğunu; her iki liderin de son yaşanan gelişmelerin son bir yılda masada sağlanan ilerlemelere gölge düşürmesine izin vermeyeceğine inandığını kaydetti.

Rum tarafı, Akıncı'nın İstanbul'da Ban ile Dolmabahçe Sarayı'ndaki randevusuna ilişkin faturayı Eide'ye keserken, Rum basını dün Anastasiadis'in krizi devam ettirerek, hem BM'ye hem de Akıncı'ya; "BM düzeltme hareketi veya açıklama yapmadan müzakere masasına dönmeyeceği" mesajı verdiğini yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.