İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

GİAD'da kan değişimi: Yeni Başkan Cemal Gülercan oldu

GİAD'da kan değişimi: Yeni Başkan Cemal Gülercan oldu

Genç İş Adamlar Derneği 20. Genel Kurulu dün akşam 18:30'da Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nda gerçekleşti. 20. Olağan Genel Kurula CTP Milletvekili Birikim Özgür, Lefkoşa TC Elçiliği adına yetkililer, GİAD üyeleri ve bazı iş adamları katıldı. GİAD 20. Genel Kurulda tek aday olan Cemal Gülercan başkanlığa getirildi.

Yayın Tarihi: 27/05/16 11:57
okuma süresi: 8 dak.
GİAD'da kan değişimi: Yeni Başkan Cemal Gülercan oldu
A- A A+
Genç İş Adamlar Derneği 20. Genel Kurulu dün akşam 18:30'da Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nda gerçekleşti. 20. Olağan Genel Kurula CTP Milletvekili Birikim Özgür, Lefkoşa TC Elçiliği adına yetkililer, GİAD üyeleri ve bazı iş adamları katıldı.

Açılış ve Atatürk şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından, Genel Kurul başkanlık divanı seçildi. Divanda Engin Arı, Didem Erel ve Gizem Kaşer yer aldı.

GİAD 20. Genel Kurulda tek aday olan Cemal Gülercan başkanlığa getirildi.

GİAD 20. Genel Kurulu saat 18:30'da Ticaret Odası'nın salonunda gerçekleşti.

Genel Kurulda ilk konuşmayı Giad Başkanı Ceyhun Tunalı yaptı. Tunalı konuşmasında Genç İş Adamları başkanlık dönemini ele alarak genç insanlara yaratılan iş imkanlarından bahsetti. Tunalı sözlerine şöyle devam etti; '' İki yıldır yürüttüğüm Gaid başkanlığı süresince birçok konuda düşüncelerimizi basın yolu ile dile getirdik. Yurt dışına çeşitli resmi ziyaretler gerçekleştirdik. Üyelerimizin network ağını geliştirmek, iş imkânları yaratmak ve ülkemizi tanıtmak adına yurt dışından ülkemize yatırımcı getirmek için Türkiye'de bulunan sivil toplum örgütlerini ve iş adamlarını da ülkemizde ağırlama fırsatı yarattık.''

''YARGI SİSTEMİ DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR''

Yargı sisteminin düzgün çalışmamasından dolayı yaşanan sıkıntıları aktaran Tunalı, ülkenin içinde bulunduğu uluslar arası pazarlara kapalı olmasından çok büyük zarar gördüklerini ifade etti. Bu durumun ülkenin refah seviyesini etkilediğini dile getiren Tunalı, ülke ekonomisinin bu kadar kötüye gitmesinin altında birçok sorunun göz ardı edilmesinden kaynaklandığını savundu.

''Yurt dışından gelecek olan yatırımcıların yatırımlarını yapmadan önce genellikle bakmış oldukları en önemli noktalardan biri hukuk sisteminin ne kadar hızlı ve adaletli işleyip işlemediği noktasıdır. Eğer siz bir yatırımcı iseniz ve daha önce iş yapmadığınız bir ülkeye yatırım yapacaksanız yatırım esnasında başınıza gelebilecek sorunları hukuk yolu ile ne kadar hızlı bir şekilde çözebileceğiniz çok önem arz eder'' diyen Tunalı, bunun nedenlerini özel banka kredileri veya devlet teşvikleriyle yapılmasından kaynaklanmasına bağladı.

''AYNİ GEMİDE GİDRKEN BAŞKA GEMİDEYMİŞİZ GİBİ DAVRANIYORUZ''

Tunalı sorunların temelinde yatan esas sebeplerden birisinin de ayni gemide seyahat ederken sanki de başka gemideymiş gibi davranıldığını ifade ederek ben merkezcil düşünce yapısının ön planda olduğunu vurguladı.

Ülkenin hem ekonomik hem de sosyal adalet bakımından bu denli kötü duruma gelmesinde büyük payı olan siyasileri de hatırlatan Tunalı, siyasi partilerin vizyonlarını yenileme zamanı geldiğini söyledi.

Tunalı, kendi ayaklarımız üzerinde durabilecek hem de sosyal olarak kendimizi daha güçlü bir pozisyona taşıyacak adımları atmamız gerektiğine dikkati çekerek GİAD'lılar olarak her fikre ve her renge saygıları olduğunu ifade etti.

Tunalı'nın konuşmanın ardından Fahri üyeliğe geçen Asil üyelerin onaylanması, faaliyet ve mali raporun sunumu, başkan ve yönetim kurulunun seçilmesi ile son buldu.

20.Olağan Genel Kurul'da tek aday olan ve başkan seçilen Cemal Gülercan seçildi.

Gülercan yaptığı konuşmada GİAD hakkında detaylı bilgi aktararak, işadamlarını bir çatı altında toplayarak, iş dünyası, siyaset ve ekonomi gibi konularda bilgi alışverişini gerçekleştirmenin önemine vurgu yaptı.

Gülercan, KKTC ekonomisinin sürdürülebilir yüksek büyüme hızına ulaşması ve ülkedeki refah düzeyinin yükseltilebilmesi için fikirler geliştirmenin GİAD'ın amaçları arasında olduğunu vurguladı.

Gülercan, yeni dönemde temel stratejilerinin GİAD üyelerinin yatırımlarını çeşitlendirmesine katkı sağlamak olduğuna dikkati çekerek, finansmana erişimin kolaylaştırılması, yeni fikirlerle girişimciliğin ve ülke ekonomisinin gelişimini artırmak, çevre ekonomilerle ve global anlamda Kıbrıs Türk iş hayatı için rekabet edebilir bir yapıyı oluşturmak görevleri olduğunu vurguladı.

EN BÜYÜK SORUN SERMAYE EKSİKLİĞİ

Gülercan sözlerine şöyle devam etti; ''İşletmelerinizin finansmana erişimi, reel sektörün yeterli ölçeğe ulaşamamasında, önemli sebeplerden biri, sermaye yetersizliğidir. Bankacılık sisteminin, neredeyse sadece teminat esaslı çalışması, büyük projeler dışında proje finansmanını, hemen hemen görmezlikten gelmesi, reel sektörün temel sorunlarından biridir ve önceliklerimiz arasında olmalıdır. İşletmelerimizin eşit rekabet ortamında, büyük projelerden daha fazla yer alabilmesi, bu yolla mümkün olabilecektir.''

Gülercan, ülkenin öz gücüyle istenilen seviyelere gelmesinin ancak ihracatın ithalatından daha fazla olması ve ekonomisini katma değerli üretim üzerine kurmuş bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle olunabileceğine dikkat çekti.

Siyasete ve siyasilere olan güvenin her geçen gün sarsıldığına dikkati çeken Gülercan, bu yaşanan güvensizliğin ülke ekonomisine büyük darbe vurduğunu ifade etti.

Gülercan birlik beraberlik çağrısı yaparak, herkesin Dünyaya Kıbrıs'ı bir sorun olarak değil kendi ayakları üzerinde dimdik durabilen bir ekonomiye sahip, bireylerinin ise kültür ve eğitim seviyelerinin yüksek, her ortamda ülkesi için üretim yapabilen ülkesi için gailesi olan insanlar olarak tanıtmalarının önemine vurgu yaptı

Cemal Gülercan kimdir?

Cemal Gülercan 1985 yılında Lefkoşa'da doğdu. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İngiltere'de Northampton Üniversitesi'nde iki yıl işletme üzerine eğitim aldı. Daha sonra adaya dönüp ülkedeki Üniversite ve çeşitli kurumlarda dış ticaret, finans yönetimi, girişimcilik ve stratejik yönetim dallarında eğitim almış, şu an ise Açık Öğretim Fakültesinde İktisat Eğitimine devam eden Gülercan 2012 yılından beridir Genç İş Adamları Derneği'nde aktif görev almaktadır.

Aile şirketinde 3. Nesil direktörü olan Gülercan 1965 yılında dedesi Cemal Gülercan tarafından lefkoşa arasta bölgesinde faaliyete açılan dükkânlarıyla ticaret hayatına başladı. ardından babası Aktan Gülercan 1987 yılında daha kurumsal bir yapıya sahip Aktan Gülercan LTD adı altında kurduğu şirketle dünyanın çeşitli ülkelerinden ülke koşulları ve gereksinimlerine göre zücaciye, hediyelik eşya ve mutfak eşyaları ithal edip tüm Kuzey Kıbrıs genelinde toptan dağıtım yapmaktadır.

GİAD YÖNETİM KURULU VE ORGANLARI ŞÖYLE:

Başkan

Cemal Gülercan

Yönetim kurulu

Ahmet Saydam

Barış Çavlan

Bünyamin Terlik

Ceyhun Tunalı

Doğuş Ertaç

Erkan Ballıkaya

İzzet Köroğlu

Yusuf Sofu

Yedek üyeler

Buğra kopar

Uğur Ergün

Meclis

Ahmet Evren

Çağlar Gulamkadir

Çimen Güneşel

Fatih özarman

Gizem Kaşer

Gizem Çeliker

Gülçe Berksel

Harper Özbirim

Mustafa varol

Müsteyde onbaşı

Serkan Bolkaner

Tuğrul Aktigin

Murakabe kurulu

Ali Vudalı

Halil Artam

Haysiyet divanı

Ali Vehbi Arıtkan

Arsen Angı

Ersun Kutup

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.