İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Farklılıklar İçerisinde Birliktelik" belgeseli ekibi, GAÜ Rektörü Öztürk'ü ziyaret etti

"Farklılıklar İçerisinde Birliktelik" belgeseli ekibi, GAÜ Rektörü Öztürk'ü ziyaret etti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve BRT işbirliğinde yürütülen, Gürpınar (Ayiamarina) köyünün özellikleri ile savaş dönemi, öncesi ve sonrası yaşanılanları konu alan "Farklılıklar İçerisinde Birliktelik" belgeseli sona doğru yaklaşırken, Maronit ve Türk temsilciler ile belgesel ekibi GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk'e ziyarette bulundu.

Yayın Tarihi: 27/05/16 15:57
okuma süresi: 3 dak.
"Farklılıklar İçerisinde Birliktelik" belgeseli ekibi, GAÜ Rektörü Öztürk'ü ziyaret etti
A- A A+

"Farklılıklar İçerisinde Birliktelik" Belgesel çalışmaları sona doğru yaklaşırken, Türk ve Maronit temsilciler ile Belgesel ekibi, GAÜ Rektöür Prof.Dr.Kutsal Öztürk ve Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri'yi ziyaret ederek, belgesel çalışmalarının detaylarını aktardı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ziyarette gerçekleştirdiği açıklamasında, belgesel projesinden çok etkilendiğini ifade ederek, böylesine güzel çalışmaları ortaya koyan GAÜ Doktora öğrencisi Muharrem Özdemir başta olmak üzere çalışmalara destek veren herkesi kutladığını söyledi.

Belgeselin senaryo ve araştırmasını yürüten Muharrem Özdemir ise yapmış olduğu açıklamasında, yürüttüğü çalışmanın geçmişe ışık tutan ve izleyiciler ile buluşması adına büyük önem arz ettiğini bildirerek, bu projeden çok heyecanlandığını ifade etti.

Projenin Tarih danışmanlığını yapan KAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser ise, böylesine güzel ortak bir proje de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belgeselin büyük ses getireceğine inandığını söyledi.

Belgesel yönetmeni Raif Hızal ise gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında, böylesine önemli bir belgesel çekiminin BRT adına yönetmenliğini üstlenmiş olduğu mutluluğu dile getirirken, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Yönetmenliğini BRT'den Raif Hızal'ın yaptığı belgeselin, 52 yıl sonra Gürpınar (Ayia Marina) Köyü'nün Maronit ve Kıbrıslı Türklerini ilk defa bir araya getiren ve farklı kimlikleri ortak noktada birleştiren bir çalışma olmasından dolayı ilk olma özelliğini taşımaktadır. Köy halkının akrabalık bağlarını, birlikte yaşamını konu alan çalışma, isminden de anlaşılacağı gibi Farklılıklar içerisinde birlikteliği barındırmakta. Bu köyün en büyük özelliği ise 1963 öncesinde Maronitler ile Türkler'in beraber yaşadığı ve akrabalık ilişkilerinin bulunduğu tek köy olmasıdır. Belgeselin müziğini ise Maronitlerden Tony Solomou gerçekleştirecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.