İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Sendikalar İstanbul'da konferansa katıldı

Sendikalar İstanbul’da konferansa katıldı

"Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışma ve Mücadelesi" Konferansı 27-28 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşti. Konferansa DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek ile DEV-İŞ Genel Sekreteri Koral Aşam yanında KTAMS, KTOEÖS ve PEO Federasyonu temsilcileri de katıldı.

Yayın Tarihi: 31/05/16 11:21
okuma süresi: 4 dak.
Sendikalar İstanbul’da konferansa katıldı
A- A A+
120 ülkede 93 milyon üyesi bulunan Dünya Sendikalar Federasyonu ile Türkiye'den DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikasının düzenlediği "Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışma ve Mücadelesi" Konferansı 27-28 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapıldı.

DEV-İŞ Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre konferansa Kazakistan, Kıbrıs, Hindistan, Tunus, Filistin, Mısır, Panama, Yunanistan, Peru, Bahrain, Cezayir, Bangaldeş, Kongo, Gabon, Somali, Suriye, Rusya, İngiltere, Portekiz ve İran'dan 50'nin üzerinde işçi sınıfı temsilcisi ve sendikacı yer aldı.

Kıbrıs'tan Konferansa DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek ile DEV-İŞ Genel Sekreteri Koral Aşam yanında KTAMS, KTOEÖS ve PEO Federasyonu temsilcileri de katıldı.

Konferansın birinci gününde Taksim Tünel'de toplanan katılımcı sendikacılar ve Türkiye'den konferansa destek veren DİSK Birleşik Metal-İş, DİSK Sosyal-İş ve diğer demokratik kitle örgütleri Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirip Basın Açıklaması yaptı.

Basın açıklamalarını TUİ ve DİSK Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Dünya Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri George Mavrikos yaptı.

Program daha sonra İstanbul Tabibler Odası Konferans Salonunda devam etti.

KONFERANSIN ANA BAŞLIKLARI

Yapılan açıklamaya göre konferansın ana başlıkları ise şöyle:

"ABD, AB ve diğer emperyalist ülkelerin, Orta Doğu, Avrupa, Latin Amerika ve diğer bölgelerdeki ekonomik ve siyasi politikaları ile dünya halklarına ve işçi sınıfına yönelik saldırıları; Emperyalist savaş örgütü NATO, ekonomik örgütleri IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret örgütü ile emperyalizmin casus örgütü CIA'nın işçi sınıfına yönelik saldırı politikaları; Emperyalist politikaların aracı olarak işçi sınıfı içerisindeki sarı sendikaların politikaları ve DSF'nin buna yönelik mücadelesi; Bu politikalara karşı işçi sınıfının örgütleme mücadelesi ve dayanışması."

FELEK NEOLİBERAL POLİTİKALARI ANLATTI

DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek konferansta yaptığı konuşmada Dünyadaki ve Kıbrıs'taki Neo Liberal politikaların, işçi sınıfına dayattığı, özelleştirmelere, taşeronlaşmaya, güvencesiz çalışma biçimlerine ve sendikasızlaşma politikalarına dikkat çekti.

Felek aynı zamanda bölünmüş adanın yeniden Birleşik Federal Kıbrıs çatısı altında, bütün Kıbrıslıların barış, refah ve huzur içinde yaşamaları için mücadele ettiklerini vurguladı.

Felek, emperyalizme karşı mücadelede en güçlü silahın, uluslararası sınıf dayanışması olduğunun altını çizdi.

Programın ikinci gününde Fransa Başkonsolosluğu önünde Fransız Hükümetine karşı direnen Fransız Halkı ve işçi sınıfına, dayanışma eylemi yapıldı.

Fransa'da işçi düşmanı çalışma yasa tasarısına karşı direnen Fransa işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesi selamlanarak, Fransa Hükümeti protesto edildi.

Eylemde birçok sendikacı yanında, DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek'de dayanışma konuşması yaptı. Konferans sonuç bildirgesinin tartışılıp son şeklinin verilmesiyle son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.