İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Selahattin Demirtaş'tan Akıncı'ya Lefke telefonu!

Selahattin Demirtaş'tan Akıncı'ya Lefke telefonu!

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre HDP Başkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Akıncı'yı telefonla arayarak Lefke'deki üniversite öğrencileri arasında meydana gelen hadiselere ilişkin "kaygısını" iletti.

Yayın Tarihi: 31/05/16 11:28
okuma süresi: 2 dak.
Selahattin Demirtaş'tan Akıncı'ya Lefke telefonu!
A- A A+
Kıbrıs Postası

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre HDP Başkanı Demirtaş, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Akıncı'yı telefonla arayarak Lefke'deki üniversite öğrenciler arasında meydana gelen hadiselere ilişkin "kaygısını" iletti.

Haber, ajansta şu ifadelerle verildi "HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kıbrıs'ta Kürt öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşürken, her iki tarafta sükunetin sağlanması için gerekeni yapma konusunda mutabık kaldı."

"...HUZURUN SAĞLANMASINI TEMENNİ EDERİM"

Haber şöyle devam etti; "HDP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada Demirtaş'ın KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile akşam saatlerinde telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş, bugün (30 Mayıs Pazartesi) akşam saatlerinde Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ile bir telefon görüşmesi yapmıştır. Görüşmede Sayın Demirtaş, Kıbrıs'ın Lefke kentinde, üniversite öğrencileri arasında cereyan eden olaylara dair kaygılarını ifade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı, söz konusu olayların yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ve herkesin sükuneti sağlama konusunda çabasını beklediğini ifade etmiştir. Sayın Demirtaş da, sükunet için her türlü çabanın hep birlikte sürdürüleceğini, bütün öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere Kıbrıs'ta bir an önce bu türden olayların yaşanmaması için huzurun sağlanmasını temenni ettiğini belirtmiştir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.