İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Denktaş; "Telefon Dairesi ve sendika ile birlikte hareket etmeliyiz"

Denktaş; "Telefon Dairesi ve sendika ile birlikte hareket etmeliyiz"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş, Tel-Sen heyetiyle bir araya geldi…

Yayın Tarihi: 31/05/16 16:28
okuma süresi: 2 dak.
Denktaş; "Telefon Dairesi ve sendika ile birlikte hareket etmeliyiz"
A- A A+
Tamay Soysan Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ı ziyaret etti.

Soysan:

TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü içerisinde Telekomünikasyon Dairesi'nin; "özerkleşmesi, özelleştirilmesi, yap-işlet-devret veya gelir paylaşımı" adı altında bir takım spekülasyonların çalışanları huzursuz ettiğine dikkati çeken Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, hem bu endişeleri ortadan kaldırmak, hem de ilgili Bakanlıklarla istişare de bulunmak için bugün ki ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Telefon Dairesinin çok değerli bir alt yapıya sahip olduğunun altını çizen Soysan; "Esas temel istencimiz Telefon Dairesi'nin gerek yeniden yapılandırılması, gerekse kamu-özel ortaklığı kurulması ile ilgili tartışmalarda mutlaka dairenin varlığını korumak" diye konuştu.

Soysan, yapılacak tartışmalarda yine Telekomünikasyon Dairesinin 40-45 yıl içerisinde elde ettiği bu alt yapıyı devletin elinde kalacak şekilde ve bir gelir paylaşımı düzeyinde ortaklığın kurulmasının tartışılması gerektiğini de söyledi.

Denktaş:

Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü'nün içerisinde Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yazılı bir maddenin varlığını doğrulayan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bunun gelir paylaşımı doğrultusunda yer aldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sendika yetkilileri ile Telefon Dairesi ile ilgili sorunların aşılması noktasında birlikte hareket etme çağrısını yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.