İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kar-İş İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti

Kar-İş İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti

Fuat Topaloğlu başkanlığındaki Kamu Araçları İşletmecileri Birliği ( KAR-İŞ ) İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 31/05/16 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Kar-İş İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti
A- A A+
Fuat Topaloğlu başkanlığındaki Kamu Araçları İşletmecileri Birliği ( Kar-İş ) İçişleri Bakanı Kutlu Evren'i ziyaret etti

Kaçak taşımacılık, seyrüsefer harçlarının yakıt ücretlerine eklenmesi ve yurt dışından şoför getirme konularının ele alındığı ziyarette, Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu Otel, Üniversite ve Kumarhanelerin kaçak taşımacılık yapmalarından dolayı 18,000 kişinin ekmek yediği sektörün çökmek üzere olduğunu belirtti. Bu konuda denetimlerin artırılmasını ve yasaların uygulanmasını talep eden Kar-İş heyeti ilgili bakanlığı göreve davet ederek İçişleri Bakanından da destek talep etti.

Seyrüsefer harçlarının akaryakıt ücretlerine eklenmesi konusunda ise görüşlerini ileten Başkan Fuat Topaloğlu bu durumun taşımacılara ciddi maddi külfet yaratacağını söyleyerek özel düzenlemeler yapılmasını talep etti.

Eski hükümet döneminde, yerli işgücünü desteklemek amacıyla dışarıdan şoför getirilmesinin yasaklandığına da değinen Topaloğlu çalışma dairesine başvuru yapıldığında gerekli vasıflara sahip şoförlerin bulunamadığını ve ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Topaloğlu konuşmasının devamında mesleki eğitim veren okulların açılmasının şart olduğunu ve eğer dışarıdan şoför gelmesi yasaksa şoförlerin kendi ülkemizde yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise konuşmasında taşımacılık sektörüne gerekli desteğin verileceğini belirterek, eğitim konusunda ise bunun sadece taşımacılık sektöründe değil iş sektörlerinin tümünde gerekli olduğunu söyledi. Ara eleman sıkıntısının tüm dünyada ciddi sıkıntı olduğuna da değinen Bakan Evren mesleki eğitimle ilgili atılacak her adımın destekçisi olacaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.