İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

200 milyon Euro'luk dev projede 3 küçük pürüz!

200 milyon Euro'luk dev projede 3 küçük pürüz!

İşletme hakları 25 yıllığına Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye devredilen Ercan Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor. Ancak KKTC'de gerçekleştirilen en büyük özel sektör yatırımı özelliğini taşıyan Yeni Ercan Havalimanı Projesi'nde hummalı çalışmalar sürerken, küçük pürüzler hız kesiyor.

Yayın Tarihi: 01/06/16 08:04
okuma süresi: 3 dak.
200 milyon Euro'luk dev projede 3 küçük pürüz!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

KKTC'de gerçekleştirilen en büyük özel sektör yatırımı özelliğini taşıyan Yeni Ercan Havalimanı Proje'sinde için hummalı çalışmalar sürerken, 200 Milyon Euro'luk dev proje üç küçük pürüz ile karşı karşıya kaldı.

PÜRÜZLERİN GİDERİLMESİ İÇİN YETKİLİLER GÖREVE ÇAĞIRILDI

Proje Müdürü ve İnşaat Yüksek Mühendisi Murat Bahar ile Şantiye Müdürü ve İnşaat Mühendisi Aziz Elagöz, 'İstanbul havayollarının ara emri olan arazisi nedeniyle aksayan kazı çalışmaları, yıkımı yapılan bir binanın yapımı süren pist içinde kalan molozları ve pistin sonuna denk gelen bölgedeki Devlet Üretme Çiftliği' olarak sıraladıkları pürüzlerin giderilmesi için ilgili devlet kurumlarının da iyi niyetle ve gayretle çalıştıklarını belirtti..

Proje Müdürü Murat Bahar, bu pürüzlerin erken zamanda giderileceğine olan inancını dile getirerek, projenin detaylarını Kıbrıs Postası'na anlattı.

Modern terminal binasının 165 bin metre karelik kapalı alanı olacak

165 bin metre karelik kapalı alanı bulunan modern bir Terminal binası yapılacağını anlatan Bahar, açık ve kapalı olmak üzere toplam 1500 araçlık park yeri olacağını kaydetti.

Bahar, yıllık 10 milyon yolcu kapasitesine ulaşılması hedeflenen projeyle, 3200 km'lik yeni bir pist yapılmasının yanı sıra mevcut pistin uzunluğunun da 3200 km'ye çıkarılacağı bilgisini verdi.
"UÇAK PİSTE İNİŞ YAPARKEN SİZ ALTINDAN ARACINIZLA GEÇİYOR OLACAKSINIZ"

Projenin Kıbrıs'ta ilk ve tek özelliğini taşıyan tüneli ile ilgili ise Bahar, "540 Metre uzunluğunda, vatandaşların araçları ile içinden geçeği tünel inşa ediyoruz. Bu tünelin üzerinden iki yerden ise pist geçecek. Yani uçak piste iniş yaparken siz altından aracınızla geçiyor olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Projenin güvenilirliğine de değinen Bahar "Tüm pist eğimleri, pist altyapısındaki drenaj sistemleri, Kıbrıs adasının son 500 yıllık taşkın istatistiklerine göre projelendirildi" dedi.
ELAGÖZ: "ÇALIŞMALAR PROGRAMA UYGUN İLERLİYOR; 31 ARALIK 2017'DE TAMAMLANACAK"

Şantiye Müdürü Aziz Elagöz ise, projenin planlanan programa uygun olarak ilerlediğini belirterek, 31 Aralık 2017'de tamamlanacağını kaydetti.

Çalışmaların daha da hızlanacağını söyleyen Elagöz, 200'den fazla kişinin çift vardiya olarak çalıştığı Yeni Ercan Havalimanı Projesi'nde önümüzdeki üç ayda çalışan sayısının 500'ü aşacağı bilgisini verdi.

Apronlardaki betonarme çalışmalarının Temmuz ayında tamamlanmış olacağını anlatan Elagöz, yeni terminal binasını ise 8 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.