İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Soyer: "Yurt idaresinde devletin birimlerini nasıl etkisiz kılabilirsiniz?"

Soyer: "Yurt idaresinde devletin birimlerini nasıl etkisiz kılabilirsiniz?"

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer koordinasyon ofisiyle ilişkili olarak Meclis'te yaptığı konuşmada, yürütme erkinin Türkiye'den bürokratlar tarafından kullanılacağı eleştirisinde bulundu. Soyer, öğrenci yurtları konusunu da gündeme getirerek, "Yurt olgusunun sevk ve idaresinde devletin kendi birimlerini nasıl etkisiz kılabilirsiniz?" dedi.

Yayın Tarihi: 13/06/16 14:50
okuma süresi: 2 dak.
Soyer: "Yurt idaresinde devletin birimlerini nasıl etkisiz kılabilirsiniz?"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Meryem Ekinci (Canlı Yayın)

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı konusunda Meclis'te konuştu.

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, protokolün alt yapı tesislerinin ve ihtiyaçların yatırım desteğiyle geliştirilmesi ve güçlendirilmesini hedeflediğini ifade ederek, anlaşmanın içeriğini yürütmeye ilişkin olarak eleştirdi.

Soyer özetle şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bize mali katkı yapması için illa yürütme erkinin kendi bürokratları tarafından şekillendirilmesiyle olmasını mı istiyoruz?

O zaman bu ülkeye bir güven noktası yok demektir. Peki soruyorum, evet burası bir üniversiteler diyarı. Peki soruyorum, verilere bakıyorum ve iddialara bakıyorum, üniversitelere gelenlerin yüzde 25'inin öğrencilikle ilgileri yok. Sağda solda işliyor…

Üniversiteler etkinliği ilgili övünen bir ülkenin yurtlarla ilgili bir denetimi var mı? Yurt olgusunun sevk ve idaresinde devletin kendi birimlerini nasıl etkisiz kılabilirsiniz?

Üstelik yurt ihtiyacı var mı ve nerede var? Bununla ilgili pozisyonu değerlendirme ve tartışma KKTC yetkili makamlarının elinde olması gerekmez mi?

Eğer biz yardıma muhtaçsak, o zaman yardım yapanın yardım alanın ihtiyaçlarını duygu açısından da dikkate alması gerekir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.