İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTTO: "KKTC'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin siyasetin üzerinde çok özel bir konumdadır"

KTTO: "KKTC'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin siyasetin üzerinde çok özel bir konumdadır"

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclis'te onaylanan Koordinasyon Ofisi yasası ile ilgili basın açıklaması yayımladı. KTTO'dan yapılan açıklamaya göre Koordinasyon Ofisi protokolunun Mecliste onaylanması ile devam eden sürecin endişe verici bir hal aldığını ve bu yüzden tepkisellikten arınmış, sağlıklı ve rasyonel bir diyalog sü<span lang="it-IT">reci i</span><span lang="pt-PT">ç</span>erisine girilmesinin en doğru karar olacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 23/06/16 16:13
okuma süresi: 3 dak.
KTTO: "KKTC'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin siyasetin üzerinde çok özel bir konumdadır"
A- A A+
Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Ofisi ile ilgili kamuoyunda yeralan tartışmalar, konunun bir krize dönüşme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclis'te onaylanan Koordinasyon Ofisi yasası ile ilgili basın açıklaması yayımladı. KTTO'dan yapılan açıklamaya göre Koordinasyon Ofisi protokolunun Mecliste onaylanması ile devam eden sürecin endişe verici bir hal aldığını ve bu yüzden tepkisellikten arınmış, sağlıklı ve rasyonel bir diyalog süreci içerisine girilmesinin en doğru karar olacağı belirtildi.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, bir taraftan Türkiye ile olan özel bağlarımıza, diğer taraftan da sosyo-kültürel yapımıza sahip çıkılması ve korunmasına büyük önem vermektedir. Kıbrıs Türk Toplumunun tüm düşünce ve inançlara hoşgörülü, seküler, demokrasiyi benimsemiş ve içsel özellikler içeren toplumsal yapısına sahip çıkmasını ve sorgulayıcı olmasını anlaşılabilir bir tepki olarak değerlendirmektedir.

Ancak, gelirlerini takriben %86 gibi bir oranda sadece cari harcamalara ayıran verimsiz bir mali yapının, fiziksel altyapıyı ve ekonomiyi geliştiremediği gibi, sportif ve kültürel değerlerin gerektirdiği etkinlik ve yatırımlara kaynak ayıramadığı da görülmektedir. Bu durumda, toplumsal özü için bile dış yardıma muhtaç hale gelinmiş olmasının da kamuoyu tarafından sorgulanması beklenmektedir.

Koordinasyon Ofisi protokolunun Mecliste onaylanması ile devam eden süreç maalesef endişe verici bir hal almıştır. Üzülerek ifade ederiz ki ilgili tüm siyasiler konuyu akılcı bir şekilde işleyememiş olmaları sonucu ortaya çıkan durum yanlış mecralara sürüklenme tehlikesine sahiptir.

Türkiye'nin iç siyasetine ilişkin değerlendirmeler, Kıbrıs Türk Toplumunun Türkiye ile olan ilişkilerinin dışında yapılmalı, KKTC'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin siyasetin üzerinde çok özel bir konumda olduğu unutulmamalıdır.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, tüm taraflara çağrı yaparak, tepkisellikten arınmış, sağlıklı ve rasyonel bir diyalog süreci içerisine girmeye davet eder.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.