İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Türkiye koordinasyon sisteminin parçası olmayı kabul etseydi, yardımı kabul edilecekti"

"Türkiye  koordinasyon sisteminin parçası olmayı kabul etseydi, yardımı kabul edilecekti"

"Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" Nicos Anastasiades, Perşembe günü Trodos bölgesindeki orman yangınıyla ilgili soruları yanıtlarken Türkiye`nin yardım önerisi yapmasıyla ilgili koşul bulunmadığını bildirdi. Anastasiadis,"Şayet kaza riskinden kaçınmak için diğer bütün ülkelerin dahil olduğu bir koordinasyon sisteminin parçası olmayı kabul etselerdi Türkiye`nin yardımı kabul edilecekti" dedi.

Yayın Tarihi: 24/06/16 07:41
okuma süresi: 3 dak.
"Türkiye  koordinasyon sisteminin parçası olmayı kabul etseydi, yardımı kabul edilecekti"
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" Nikos Anastasiadis, Perşembe günü Trodos bölgesindeki orman yangınıyla ilgili soruları yanıtlarken beklenmedik durumları önleme ve mücadeleyle ilgili uzman çalışmaları gerektiğini, gerekli görülmesi halinde bütün sistemde reformlar olabileceğini söyledi.

Anastasiadis, "Yapmamız gereken beklenmedik durumları önleme ve engellemek, nasıl mücadele edileceğini bilmek için bize uzmanlık hizmeti verecek uzmanlar atamaktadır" şeklinde konuştu.

Anastasiadis, ilgili dairelerin raporlar hazırlayacağını, bu raporların boşluklar olup olmadığını, benzeri durumlarla baş edebilmek için nasıl daha güvenli bir sistem oluşturabileceğimizi göstereceğini belirtti.

Bir koordinasyon eksikliği olduğunu düşünmediğini, yangınla mücadele güçlerinin önceliklerinin insan hayatını, insanların mülklerini ve halkı korumak olduğuna dikkati çeken Nikos Anastasiadis, hava koşulları ve yangın bölgelerinin erişilmez oluşunun beklenen sonuçları mümkün kılmadığını, bu nedenle Hükümetin havadan yangın söndürme yapılması için etkili bir şekilde müdahale yaptığını anlattı.

İlgili dairelerin raporlarına bağlı olarak ve herhangi bir açık görülmesi halinde gerekli görülürse bütün sistemde reformlar olabileceğini duyuran Anastasiadis, Trodos dağlarındaki yangında Türkiye`nin yardım önerisi yapmasıyla ilgili bir soruya, koşul bulunmadığını bildirdi.

Nikos Anastasiadis şöyle konuştu:

"Şayet kaza riskinden kaçınmak için diğer bütün ülkelerin dahil olduğu bir koordinasyon sisteminin parçası olmayı kabul etselerdi Türkiye`nin yardımı kabul edilecekti."

"Hükümetin söylediği, Kıbrıs`a yangın söndürme uçakları gönderen diğer ülkelerin, AB`nin İsrail`in, Yunanistan`ın, İtalya`nın, Fransa`nın ve Birleşik Krallığın uyduğu koşullara Türkiye`nin de uymasıydı."

"Hiçbir uçak diğerlerinden ayrı olarak bağımsız hareket edemez ve sonunda yasa dışı havaalanlarından yakıt ikmali yapamaz."

"Bununla birlikte öneriyi ileten Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı ortak vatanımız için saf ilgisini göstermiştir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.