İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTEZO'dan hükümete: "Herkes dersini alsın"

KTEZO'dan hükümete: "Herkes dersini alsın"

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Ramazan Bayramı ile birlikte 9 güne çıkarılan resmi tatil kararını eleştirerek, bunun çalışma hayatına olumsuz etkileri olacağını bildirdi. KTEZO, hükümeti plansız hareket etmekle suçladı.

Yayın Tarihi: 24/06/16 16:37
okuma süresi: 3 dak.
KTEZO'dan hükümete: "Herkes dersini alsın"
A- A A+
K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber'in bayram tatili ve yaz sıcaklarına dair Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklama şöyle:

"Bayramı gerekçe yaparak sosyal hayatı, ekonomiyi tatile çıkarmanın hangi aklın, hangi politikanın ürünü olduğunu merak etmemek elde değil. Hükümet bayram arifesi ve bayramın ertesi gününü tatil vererek, kesintisiz 9 gün resmi tatil olacağını ilan etti. Bir ayın üçte biri yani. Tatil sayısı bu kadarlada kalmıyor. Ardından 20 Temmuz ve diğer tatillerle birlikte bir ayda 15 gün tatil yapılmış olacak. Yani ayın yarısı tatil. Bu ülkede çalışıldığında ne olur diyen çok sayıda insanımız var. Ona da itirazımız yok. Çalışıldığı halde sürekli borçlanan bir yapı oluştu. Peki ama ayın yarısı çalışılmadığı zaman ne olacak?

Borçlarda ödenmeyecek, ödenemeyecek demektir bu. Aynı zamanda zor ödeyenlerde takılacak. Üretime katılan iş gücünün en az üçte ikisine büyük bir burukluk yaşatılacak. Tatil, sonuçta bir bedelin karşılığı, programlamanın sonucudur. Ansızın "biz tatile çıkıyoruz" diyerek tatile çıkılmaz. Nerede o bolluk. Çıkabilecek olanlara sözümüz yok, ama toplumun yarısı yoksulluk, üçte biride açlık sınırında yaşıyorsa bunu yapamazsınız, yapmamalısınız!

Öte yandan zorunlu hizmetlerden dolayı belediyeler, kamu kurumlarının bir kısmı zorunlu ek mesailer ödeyecek. Sonra da belediyeler batak, ek mesailer fazla diye bağıran bağırana.

Gerçekten bu kararları üretenlere şaşmamak elde değil...

Bir hatırlatma yapmak gerekirse 2007-2008 yıllarında Oda olarak programlı, önceden belirlenmiş, kesintilerle desteklenen tatillerin ve çalışma saatlerinin belirlenmesi talebini ortaya koyduğumuzda yer yerinden oynamıştı...

Sonra da her yıl aynı terane… Yazın sıcakları her yıl bu ülkede belli aylarda yaşanmıyormuş gibi, köksüz mümkün olmayan yığınla lafazanlık yapılıyor. Çalışma, iş hayatı niye planlanmıyor niye düzenlenmiyor, mesele buradadır. Böylece kimin, ne zaman, ne yapacağı belli olsun... Bu yapılmadıkça yapılan bütün konuşmalar gerçekten timsah gözyaşıdır.

Tatil haktır. Ancak bütün bu yapılanları gördükçe bu hakkın bizim için düzenlenmediğini görüyoruz. Herkes dersini alsın."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.