İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erhürman ve Karahasan Medya Etik Kurulu'nda

Erhürman ve Karahasan Medya Etik Kurulu'nda

Medya Etik Kurulu'nda görev yapacak üniversite temsilcileri yeniden belirlendi. Görev süreleri dolan üniversite temsilcilerinin yerine yapılan seçim sonucunda, Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Heycan Erhürman, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Hakan Karahasan Medya Etik Kurulu üyeliklerine getirildi.

Yayın Tarihi: 24/06/16 17:12
okuma süresi: 2 dak.
Erhürman ve Karahasan Medya Etik Kurulu'nda
A- A A+
Medya Etik Kurulu Deklarasyonu'na göre, Kurul, basın-yayın alanında faaliyet yürüten, Birlikler, Dernekler ya da Sendikalar Yasası Tahdında tescil edilmiş olan ve tescilinden itibaren en az beş yıl düzenli olarak faaliyetlerini sürdüren sendika, dernek veya birliklerin seçecekleri, en az beş yıldır sarı basın kartı sahibi olan dört, Barolar Birliği tarafından seçilecek bir ve KKTC'de faaliyet gösteren üniversitelerin İletişim Fakülteleri tarafından görevlendirilecek iki kişi olmak üzere yedi kişiden oluşuyor.

Görev süreleri dolan üniversite temsilcileri seçiminde DAÜ temsilcisi Doç. Dr. Metin Ersoy, görevi Heycan Erhürman'a devrederken, YDÜ temsilcisi Hakan Karahasan yeniden seçildi.

Medya Etik Kurulu'nda üniversiteleri temsilen katılacak adayları göndermeleri için, MEK Başkanı Bekir Azgın tarafından, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Fakültelerine davet yapılmıştı. Toplantıya, DAÜ, YDÜ ve LAÜ temsilcileri katıldı.

Medya Etik Kurulu Bekir Azgın başkanlığındaki Medya Etik Kurulu, Perihan Aziz, Erdinç Gündüz, Muazzez Seldağ, (sarı basın kartı sahipleri) Öncel Polili (Barolar Birliği Temsilcisi), Hakan Karahasan ile Heycan Erhürman (Üniversitelerin İletişim Fakülteleri temsilcileri)'dan oluşuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.