İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İlahiyat Mezunları Derneği'nden Hala Sultan Koleji açıklaması

İlahiyat Mezunları Derneği'nden Hala Sultan Koleji açıklaması

Kıbrıs Türk İlahiyat Mezunları Derneği, Hala Sultan İlahiyat Koleji'nin başka bir eğitim kurumsuna dönüştürülmesi veya kapatılması gibi bir düşünceyi asla kabul etmeyeceğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 25/06/16 10:13
okuma süresi: 3 dak.
İlahiyat Mezunları Derneği'nden Hala Sultan Koleji açıklaması
A- A A+
Kıbrıs İlahiyat Mezunları Derneği Başkanı Emre Özkan yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"KKTC Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ve öğretmen sendikalarının gözetiminde eğitim veren Hala Sultan İlahiyat kolejimiz ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesinin vermiş olduğu tartışmalı karar sonrası öğretmen sendikalarının Hala Sultan İlahiyat Koleji önünde yaptıkları basın açıklaması girişiminde yaşananları üzülerek takip ettik. İlahiyat kolejimizde laik, demokratik, bilimsel eğitim verilmekte olup, din eğitim ve öğretimi toplumsal bir talep, anayasal bir haktır. Toplumun bir kesiminin taleplerini ve anayasal haklarını yok sayarak doğru, dürüst bir sonuca varılamaz. Toplumu, suni din tartışmaları üzerinden provoke etmek, ayrıştırmak, ötekileştirmek kabul edilebilir bir davranış değildir. Bu, toplumsal barış ve huzuru bozacak zincirleme provokasyonlardan başka bir şey getirmez!

Biz, en başından beri KKTC Anayasası'nın 23/4 maddesinde 'Din eğitimi ve öğretimi, devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır' şeklinde ifade edildiği üzere devlet kontrolü ve gözetiminde din eğitimini savunuyoruz.

Hala Sultan İlahiyat Kolejimizin dönüştürülmesi ya da kapatılması gibi bir düşünceyi asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Din eğitim ve öğretimini yer altına itmek isteyen, çocuklarımızı yer altı hücrelerine layık gören bir düşünce laik, demokratik ve bilimsel olamaz!

Biz, çocuklarımızın KKTC Anayasası gereği devlet kontrolü ve gözetiminde din eğitimi ve öğretimi almasını istiyoruz. Şu sıcak Ramazan günlerinde oruçlu öğrenci ailelerini provoke etmenin, toplumu ayrıştırmaktan başka bir şeye hizmet etmeyeceği açıktır. Öğretmenliğin ve sendikacılığın gayesi ise toplumu kaynaştırmak olmalıdır. Kıbrıs Türk Toplumsal dokusu içinde Hala Sultan İlahiyat kolejimiz, ülkemize, insanımıza, anayasamıza, toplumsal barış ve huzura hizmet eden bir kurum olarak görevini yapmaya devam edecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.