İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

HTKS'den ekonomik paket değerlendirmesi

HTKS'den ekonomik paket değerlendirmesi

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, "Başbakanın dahi nüfusu bilmediği bir toplumda herhangi bir ekonomik planın sürdürülme olasılığının KKTC'nin tanınma olasılığından daha az olduğunu" savundu.

Yayın Tarihi: 25/06/16 10:50
okuma süresi: 3 dak.
HTKS'den ekonomik paket değerlendirmesi
A- A A+
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Kıbrıs Türkü'nün yaklaşık 30 yıldır "ekonomik kalkınma","sürdürebilir ekonomik program", "kendi ayakları üzerinde duran bir mali yapı" gibi masallarla uyutulurken, birilerinin "şükran" diyerek ceplerini doldurduğunu iddia etti.

"AMAÇ SERMAYEYE MAKSİMUM KAR"

Kapısız yayımladığı açıklamada, son ekonomik programın arkasında yatan ana fikrin, "halkın gelirlerinin daraltılmasıyla birlikte daha çok peşkeş arazi imkanı ve devlet olanaklarının sınırsız sunumu sayesinde sermaye gruplarına maksimum kâr olanağı yaratmak" olduğunu ileri sürdü.

Cem Kapısız, şöyle devam etti:

"Ekonomik programlar düzenlenirken esas alınan nüfus ve buna bağlı yerel ve ulusal istatistiki bilgiler olmadan dahası nüfusun kontrol altında tutulamadığı bir ülkede geleceğe yönelik herhangi bir ekonomik dengenin oluşturulabilmesi bir masaldan öteye geçemez. Bugüne kadar 'yatırım' adı altında adamıza gelenlerin bedava arsaya konarak devletin bankalarından alınan ucuz krediler ile elektrik parası ve vergi ödemeden KKTC vatandaşı çalıştırmadan ülkemiz ekonomisine zırnık katkı yapmadığı açıkça ortadadır"

Ercan Havalimanı'nın özelleştirilmesine de değinen Kapısız, "Bu tarz özelleştirme uygulamalarının pratikte Devletin kasasına hiçbir getirisi olmamakla birlikte tamamen Hükümete yakın zengin çevrelerin ceplerini daha da doldurulmasına yöneliktirler" dedi.

Kapısız, "Devlet önce kendi sınırlarından gireni çıkanı kontrol edebilmelidir. Adil bir vergi sistemi ile çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alabilmeli, vergi sistemi üzerinde denetim sağlayabilmelidir. Siyasiler devletin olanaklarını kendi yakınlarına ve partililerine dağıtmaktan vazgeçmeli, örtülü ödenekleri ve lüks araçları kaldırmalıdır. Siyaset kurumlardan el çekmeli" şeklinde devam etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.