İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erhürman: "Önce çözüm, sonra barış diye bir sıralama olamaz"

Erhürman: "Önce çözüm, sonra barış diye bir sıralama olamaz"

CTP Genel Sekreteri ve Milletvekili Tufan Erhürman, Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türkler'e yönelik saldırının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "önce çözüm, sonra barış" diye bir sıralama olamayacağının altını çizerek, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve şiddete karşı mücadelenin, barışı gerçekten isteyenler için kaçınılması mümkün olmayan bir görev olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 25/06/16 11:06
okuma süresi: 2 dak.
Erhürman: "Önce çözüm, sonra barış diye bir sıralama olamaz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Güney Kıbrıs'ta 5 Kıbrıslı Türk'e yönelik saldırı, sosyal medyada da tartışılıyor.

CTP Genel Sekreteri ve Milletvekili Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Güney'deki liderliğin ve barış yanlılarının Kıbrıs Türklere yönelik ırkçı saldırılar karşısında sessiz kalmalarının barış anlayışına zarar verdiğini vurguladı.

"Önce çözüm, sonra barış" diye bir sıralama olamayacağını kaydeden Erhürman, ırkçılığa ve şiddete karşı mücadelenin önemi üzerinde durarak, şöyle yazdı:

"Kıbrıs'ın güneyinde Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. Anastasiadis, Kıbrıs'ta çözümü desteklediği iddiasında olan Rum siyasal partileri ve çözüm yanlısı Kıbrıslı Rumlar bilmelidirler ki Kıbrıslı Türklere yönelik bu ırkçı, yabancı düşmanı ve faşizan saldırılar karşısında sessiz kaldıkları ya da bunları bir iki açıklamayla geçiştirdikleri her gün bu topraklardaki barış arayışlarına zarar vermektedirler. 'Önce çözüm, sonra barış' diye bir sıralama olamaz. Her ikisi için de her gün çalışmak gerekir. Ve nerede karşımıza çıkarsa çıksın, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına ve şiddete karşı mücadele, barışı gerçekten isteyenler için kaçınılması mümkün olmayan bir görevdir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.