İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Okulların tatil olması cep yakıyor

Okulların tatil olması cep yakıyor

İlk ve orta dereceli okulların 15 Haziran'da tatil olmasıyla birlikte her yaz tatilinde olduğu gibi özel "yaz okulu" ihtiyacı ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 26/06/16 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Okulların tatil olması cep yakıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Emine Karaoğulları

Devletin"yaz okulu" uygulaması olmaması nedeniyle ebeveynler özel sektöre başvurmak zorunda kalıyor… Yaz okullarının masrafı, henüz güncellenen bir aylık asgari ücretle eşdeğer olması ise vatandaşları zora soktu.

Kıbrıs Postas'ının elde ettiği bilgiye göre yaz okullarının fiyatları 400 ilâ Bin TL arasında değişiyor. Fiyatlar yapılacak aktivitelere göre şekilleniyor.

İlk ve orta dereceli okulların 15 Haziran'da tatil olmasıyla birlikte her yaz tatilinde olduğu gibi özel "yaz okulu" ihtiyacı ortaya çıktı.

Ebeveynlerin çoğunun çalışması, çocukları için yaz okullarını tercih etmek zorunda kalmasına neden oluyor.
Devlet okullarının yaz tatilinde çocuklara sunabilecekleri "yaz etütleri" olmadığı için her yaz olduğu gibi çalışan ebeveynler, çocuklarını özel sektör yaz etütlerine gönderiyor.

Çocukların hem eğitim amaçlı hem de çeşitli aktiviteler yaparak eğitimlerini sürdürmeleri yanında güvenli ortamlarda olmaları için ebeveynlerin tercih ettiği yaz okulu fiyatlarının, asgari ücretle eş değer olması ise aileleri sıkıntıya sokuyor.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun önceki günlerde gerçekleştirdiği toplantıda 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret brüt olarak Bin 843 TL olarak belirlendi.

İki aylık yaz okulu bedeli henüz güncellenen 1 aylık asgari ücrete denk geliyor.

Yaz Okulları 400-1000 TL arasında değişiyor…

Kıbrıs Postas'ınınelde ettiği bilgiye göre yaz okullarının fiyatları 400-1000 TL aralıklarında değişirken yapılacak aktivitelere göre fiyatlar şekilleniyor. Yaz okullarındaki aktiviteler arasında spor, binicilik, kültürel geziler, drama, müzik, dans, ekoloji, İngilizce, havuz, deniz ve çeşitli yarışmalar yer alıyor.

Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de bu paketin içinde yer alıyor.

Tüm bu fiyatlarla asgari ücret karşılaştırıldığın da ise alternatifsiz kalan ebeveynler, çocuklarının güzel bir yaz tatili geçirmeleri için asgari ücretli iseler bir aylık kazançlarının tamamını, daha yüksek ücret alanlar ise aylık gelirlerinin hatırı sayılır bir kısmını vermek durumunda kalıyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.