İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Öksüzoğlu "Tek taraflı uygulamaları kabul etmiyoruz"

Öksüzoğlu "Tek taraflı uygulamaları kabul etmiyoruz"

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu, KIB-TEK'te taraflar arasında imzalanmış bir toplu iş sözleşmesi bulunduğunu ve bu toplu iş sözleşmesinin tarafları bağladığını hatırlatarak, taraflardan herhangi birinin toplu sözleşme ile düzenlenen konularda "ben yaptım oldu" anlayışı ile hareket edemeyeceğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 26/06/16 11:36
okuma süresi: 3 dak.
Öksüzoğlu "Tek taraflı uygulamaları kabul etmiyoruz"
A- A A+

Kurumda çalışanların ortada ciddi bir neden yokken huzursuz edilmeye başlandığını kaydeden Öksüzoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu ve Kurum Müdürü'nün yasal güvence altında olan toplu iş sözleşmesine açıkça aykırı uygulamalar içine girme hamlesi yaptığını savundu.

Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, sendikanın toplu iş sözleşmesinin ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası'nın ilgili hükümlerinin altını çizerek, bu girişimden vakit varken geri dönülmesi çağrısı yaptı.

"GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİKLERİ TEPKİ DOĞURDU"

Bir kısım çalışanın görev yerlerinin değiştirildiğini belirten yazılar yazıldığını, çalışanlar arasında haklı tepki doğmasına neden olunduğunu kaydeden Öksüzoğlu, "Özelleştirme" söylemleri ile zaten huzursuz olan çalışanların böylesi bir uygulama ile karşılaşınca çalışma şevkini yitirdiğini ifade etti.

Öksüzoğlu şöyle devam etti:

"Kimse toplu iş sözleşmesini tek taraflı ihlal edemez. Edilmesine EL-SEN olarak izin vermeyiz ve vermeyeceğiz. Çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve meşru her yolla Anayasa, ilgili yasa ve toplu iş sözleşmemiz hükümleri ışığında ne geçmişte, ne bu gün ne de gelecekte direnmekten vaz geçmemiştik. Bu gün de vaz geçmeyeceğiz.

Bizim beklentimiz KIB-TEK yönetiminin yaptığı yatırımlar, teknolojik gelişme düzeyini yakalama ve kurumun verimli ve sürdürülebilir bir yapıda çalışması için gereğini yapmaya devam etmesidir. Bu onların vereceği bir karardır. EL-SEN olarak bu yöndeki çabalarına desteğimiz tamdır.

Ancak iş çalışanlara gelince 'bildiğini okuma' hakkını kimseye vermedik ve vermeyeceğiz. Bunu yazılı olarak mevcut kurum yöneticilerine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirim yaparak gerektiği anda meşru haklarımızı kullanacağımızı belirttik. Bu uyarımız da yeterince dikkate ve ciddiye alınmazsa önümüzdeki günlerde grev dâhil meşru her yolla haklarımıza sahip çıkılacağını ilgili bakanlık, işveren ve kamuoyumuzun bilgisine getiririz."

Öksüzoğlu, kamuoyuna daha detaylı bilgi vermek için yarın saat 09.30'da KIB-TEK Merkez binası önünde basın toplantısı düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.