İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Saldırganlar mutlaka cezalandırılmalı. TDP olayın takipçisi olacaktır"

Özyiğit: "Saldırganlar mutlaka cezalandırılmalı. TDP olayın takipçisi olacaktır"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı.

Yayın Tarihi: 26/06/16 13:20
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: "Saldırganlar mutlaka cezalandırılmalı. TDP olayın takipçisi olacaktır"
A- A A+

Özyiğit yaptığı açıklamada, saldırganların cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, TDP olarak olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bu tür olayların geçmişte de yaşandığı, ancak saldırganların yakalanarak gerekli cezalara çarptırılmadıklarını anımsatan Özyiğit, GKRY Başkanı Anastasiades'i uyardı.

Özyiğit yaptığı uyarıda; "Nikos Anastasiades ve Rum yetkililerden beklentimiz; saldırganların yakalanarak gerekli cezalara çarptırılmalarını sağlamaktır. Aksi takdirde, bu tür olaylar yaşanmaya devam edecektir" dedi.

TDP olarak yaşanan bu olayın hassasiyetle üzerinde duracaklarını, gerekmesi halinde hukuk dahil her platformda olayın takipçisi olacaklarını da söyledi.

Müzakere sürecinin yoğunlaştığı, liderlerin gelecek ay 6 görüşme birden yapmayı planladığı bir dönemde gerçekleşen saldırıların bir anlamda çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğunu belirten Özyiğit, bu tür olaylar karşısında, çözüm ve barış güçlerinin sağduyu içerisinde işbirliği ve güçbirliğini artırması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan olayın tüm Rum toplumuna mal edilmemesi gerektiğini de belirten Özyiğit, "bu tür olaylar ne gerektiğinden farklı boyutlara çekilmeli, ne de küçümsenmeldir. İki toplum arasında güveni zedemeleye yönelik bu olaylardan dersler çıkarılmalı, mutlaka gerekli adımlar atılmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.