İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Şahali: "SÜTEK'e atanacak kişiler sektörle ticari ilişki içinde olmamalı"

Şahali: "SÜTEK'e atanacak kişiler sektörle ticari ilişki içinde olmamalı"

CTP Milletvekili Erkut Şahali, süt sektörü için lokomotif bir kuruluş olan SÜTEK' in yasasının küçük bir değişiklik içerdiğini belirterek, sektörün içinde bulunduğu durum dikkate alındığında bu kurumun daha dinamik çalışması için değişikliğin yerinde olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 27/06/16 15:05
okuma süresi: 2 dak.
Şahali: "SÜTEK'e atanacak kişiler sektörle ticari ilişki içinde olmamalı"
A- A A+
CTP Milletvekili Erkut Şahali, Meclis Genel Kurulu'nda SÜTEK (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülürken yaptığı konuşmada, sektördeki sorunların giderilmesi için yasa tasarısının tek başına yeterli olmadığını belirterek, sektörün yeniden yapılandırılmasının esas olduğunu kaydetti.

Bir önceki hükümet döneminde Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı yapan Milletvekili Şahali, süt sektörünün üretim ve imalat bacağı ile ülkeye sağladığı istihdam katkısının yadsınamaz olduğunu vurguladı.

Şahali, sektörde planlı dahi olsa küçültülmeye gidilmesinin istihdamı önemli ölçüde etkileyeceğini vurguladı.

Şahali, ithal ürünlerin piyasadaki hakimiyeti dikkate alındığında, iç tüketimde tüketicinin damak zevkindeki değişime neden olacağını, bunun da yerli ürünün daha da gerileme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Şahali, Tarım Bakanlığı döneminde SÜTEK'te yeniden yapılandırma konusundaki çalışmalara işaret etti.

Şahali, SÜTEK'in dinamik bir yönetim kurulu tarafından yönetilecek olmasının sevindirici olduğunu söylerken, atanacak kişilerin sektörle ticari ilişki içinde olmaması konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Kaynak: TAK/Haber: Rahme Çiftçioğlu -Tuğçe Ülkü Aydın

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.