İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hamzaoğulları: "18 milyonu 50 kişi alır"

Hamzaoğulları: "18 milyonu 50 kişi alır"

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, süt verilen desteğe rağmen küçükbaş hayvancılık sektörüne destek verilmediğini ifade ederek, desteklerin önemli bir kısmını ise belli sayıda üreticinin aldığını belirtti. Hamzaoğulları, "Hep süte hep süte verirseniz küçükbaş hayvancı bir yere varamaz. 30 milyon destek verirsiniz. 18 milyonu 50 kişi alır. Zengine çalışılır" dedi.

Yayın Tarihi: 27/06/16 15:07
okuma süresi: 2 dak.
Hamzaoğulları: "18 milyonu 50 kişi alır"
A- A A+
Meclis Genel Kurulu'nda SÜTEK (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülürken söz alan CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, 2010'lu yıllarda küçükbaş hayvancının daha mutlu olduğunu söyleyerek, "Herkes çıkar burada değirmi değirmi konuşur o yıllardaki kıstas neydi, sorun nedir, kim kime al ver yaptı da durum bu noktaya geldi ?" diye sordu.

"Bu sistem yanlıştır" diyen Hamzaoğulları, küçükbaş hayvanın yem ihtiyacını sordu "Hep süte hep süte verirseniz küçükbaş hayvancı bir yere varamaz. 30 milyon destek verirsiniz. 18 milyonu 50 kişi alır. Zengine çalışılır…" şeklinde konuştu.

Hamzaoğulları, "Bu sıkıntıları iyi irdelemeniz gerekir. İddia ediyorum ki çalıştaya çok az çoban kişi geldi. Bilirkişilerle yapıldı. KKTC gerçekleriyle bağlantılı yapılmasını isterdim. Katılamadım. Katılamadığım için de pişmanım. Süte zam yapılması veya sütte indirim yapılmasıyla hiçbir yere varılamaz" dedi.

Hamzaoğulları, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu yasasında değişikliğe ret oyu vereceğini söyledi.

Kaynak: TAK/Haber: Rahme Çiftçioğlu -Tuğçe Ülkü Aydın

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.