İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sayıştay Yasa Tasarısı Töre'nin desteğiyle onaylandı

Sayıştay Yasa Tasarısı Töre'nin desteğiyle onaylandı

Nisap yetersizliği nedeniyle birleşimine ara veren Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, sağlık sorunları nedeniyle izinli olan UBP Milletvekili Zorlu Töre'nin Genel Kurul Salonu'na gelmesiyle nisabı sağlayarak, denetçilere ek tahsisat ödeneğini kaldıran Sayıştay (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oyçokluğuyla onayladı.

Yayın Tarihi: 27/06/16 18:10
okuma süresi: 2 dak.
Sayıştay Yasa Tasarısı Töre'nin desteğiyle onaylandı
A- A A+
Kıbrıs Postası

Sayıştay (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda oyçokluğuyla onaylandı.

Milletvekillerinin yasa tasarısı üzerindeki konuşmalarının ardından oylamaya geçilmesi için nisap arandı ancak nisabın yetersiz olması nedeniyle oturuma 10 dakika ara verildi.

Aradan sonra yeniden toplanan Genel Kurul'da nisap UBP Milletvekili Zorlu Töre'nin katılımıyla sağlandı.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy'un yurtdışında olması, UBP Milletvekili Zorlu Töre'nin de rahatsızlığı nedeniyle meydana gelen nisap sorunu, Töre'nin aranın ardından Genel Kurul birleşimine katılmasıyla aşıldı.

Töre geçtiğimiz günlerde yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde tedavi görmüştü.

DENETÇİLERE EK TAHSİSAT ÖDENEĞİ VERİLMEYECEK

TAK'ın haberine göre yasa tasarısının madde madde görüşmesi sırasında Maliye Bakanı Serdar Denktaş, değişiklik önerisi sundu. Değişikliğe göre denetçilere ek tahsisat ödeneği verilmeyecek. Öneri oyçokluğuyla kabul edildi.

Denktaş'ın bir diğer değişiklikle ise derece yükselmelerinde İngilizce sertifika koşulunun kaldırılması oldu. Bu öneri de oyçokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra tasarının bütünü oylandı ve Sayıştay ( Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.